Nyheter


Rapport från medlemsmötet 19 februari

Årets första medlemsmöte är avklarat. Här kommer en rapport från tisdagens möte från ÖIS-gården.

Ordförande Joacim Nordh inledde medlemsmötet uppe på ÖIS-gården med en kort reflektion på säsongen 2018. I fjol gjorde ÖIS sitt bästa resultat på tio år, både sportsligt och ekonomiskt.

Vidare berömde Nordh arbetet uppe på kansliet, akademins utveckling, den förbättrade relationen mellan föreningen och supportrarna, upprustningen av ÖIS-gården, A-lagets tidiga värvningar inför kommande säsong och att klubben får in fler och fler partners.

Under 2018 inledde även klubben ett omfattande strategiarbete som Nordh senare under mötet presenterade.

Akademi- och ungdomsfotboll – Andreas Karlsson
Akademichefen Andreas Karlsson inledde med att berätta att ÖIS alltjämt är en trestjärnig akademiförening, men att klubben närmar sig fyra stjärnor.

Så här i början av säsongen är akademin endast i spel i Ligacupen där klubben för första gången tagit sig till A-slutspelet i samtliga tre åldersklasser.

Karlsson berättade även att Kevin Fransson från ÖIS P19-lag som bekant har lämnat för italienska Parma FC.

Samarbetet mellan ÖIS och Real Sociedad fortsätter och klubbarna har numera ett tecknat avtal parterna emellan. Karlsson berömde Sociedad som en nyfiken, engagerad och ödmjuk klubb att arbeta med.

Medlemmar – Lennart Lindorsson
Styrelseledamoten Lennart Lindorsson pratade kort om målet att få in fler medlemmar och fler supportrar. Han betonade hur viktigt det är med en bra dialog mellan klubben och supportrarna samt att de tillsammans ska försöka hitta nya supportrar, främst bland ungdomar.

Felix Jonsson från Balders Hage kompletterade genom att berätta om flera projekt riktade mot ungdomar som antingen redan har eller ska genomföras.

Strategigruppen – Joacim Nordh
Under fjolåret har ÖIS inlett ett omfattande strategiarbete efter en motion som inkom till årsmötet 2018. ÖIS tillsatte en projektgrupp som leddes av projektledaren Leif Naurin. I strategigruppen finns representanter från samtliga delar av föreningen.

Strategigruppen har valt att dela upp sitt arbete i tre olika delar: Arbete som önskas genomföras inom ett år. Arbete som önskas genomföras inom tre år. Samt ett mer långsiktigt mål innehållande olika punkter.

Här kan du ta del av hela presentationen kring strategigruppens arbete.

Ekonomi – Kristofer Allbäck
Styrelseledamoten Kristofer Allbäck inledde med att berätta att ÖIS ligger bättre till i år jämfört med samma tidpunkt i fjol med både medlemsavgifter, årskortsförsäljning och partnerfakturering.

Vidare berättade han att budgeten i år ser snarlik ut jämfört med föregående år.

Juridik och avtal – Malin Berglie
Styrelseledamoten Malin Berglie förklarade att ÖIS har skickat in en ny ansökan om bygglov kring studentbostäder till Mölndal kommun. Ansökan ska strax upp i nämnden, ett möte är inbokat 27 februari i år då även beslut kommer att fattas.

Berglie avslutade med att berätta att ÖIS även har köpt loss skyltarna vid motorvägen och ingått ett nytt samarbetsavtal med ett företag som sänder reklamen. ÖIS får för detta en ersättning varje år. ÖIS kommer nu även ha möjlighet att sända viss reklam själv på skyltarna.

Mötet avslutades med en frågestund med klubbchef Niklas Allbäck. Störst jubel utbröts när årets Enkronasmatch kom på tal. Efter elva år flyttas nu Enkronasmatchen från hösten till sommaren. I år spelas Enkronasmatchen 4 juni hemma mot Syrianska FC.

Missa inte!

Biljetter ÖIS – Jönköpings Södra IF 24 februari

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats i år

Bortakortet 2019 – Häng med ÖIS på bortaplan

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887