Nyheter


Robin Glavak kallad till P03-landskamper

Om knappt två veckor gör det nystartade P03-landslaget sina allra första landskamper. Med i 18-mannatruppen finns ÖIS mittback Robin Glavak.

Tidigare i augusti hölls det första Bosönlägret för P03-landslaget. Då var 46 spelare uttagna. När det nu vankas dubbellandskamp mot Finland har förbundskapten Roger Franzén tagit ut en trupp på 18 spelare. En av de uttagna är ÖIS egna Robin Glavak.

Sommaren 2016 anslöt Glavak till ÖIS som 13-åring. I fjol spelade han i U16-laget där han vid flera tillfällen fick förtroendet som lagkapten. Mittbacken var redan i fjol även uppe i U19-laget på en träning och antecknades även för en match i DM med just U19-laget.

I år är han uppflyttad i U17-laget där han är lagkapten i U17 Allsvenskan. Tidigare i år skrev 15-åringen även på ett ungdomskontrakt med ÖIS.

Senast en ÖIS-spelare antecknades för en landskamp var i september 2016 då Tyler Sernling gjorde två matcher för P01-landslaget.

ÖIS säger grattis till uttagningen och önskar Robin ett stort lycka till i landskamperna mot Finland som spelas 21 och 23 augusti.

FAKTA
Namn: Robin Glavak
Född: 26 januari 2003
Position: Mittback
Moderklubb: Balltorps FF
Tidigare klubbar: Balltorps FF, PR Academy

Missa inte!

Var med när det avgörs – Boka ditt halvårskort i dag
Biljetterna till Originalderbyt släppta – Säkra din plats i dag
Nästa hemmamatch: Helsingborgs IF 14 augusti