Nyheter


Robin Glavak kallad till P03-landslagsläger

Skapandet av Sveriges yngsta landslag är nu påbörjat. I början av augusti samlas P15-landslaget för första gången. Ett läger på Bosön står på schemat för 46 spelare födda 2003. ÖIS har en spelare med i form av mittbacken Robin Glavak.

Förbundskapten Roger Franzén har kallat 46 spelare till ett första landslagsläger när nu P03-landslaget tar form. Lägret kommer att hållas på Bosön 2-5 augusti. Utöver träningar och internmatcher får spelarna även föreläsningar inom bland annat kost och idrottspsykologi. Bland de 46 spelarna återfinns en ÖIS:are – Robin Glavak.

Sommaren 2016 anslöt Glavak till ÖIS som 13-åring. I fjol spelade han i U16-laget där han vid flera tillfällen fick förtroendet som lagkapten. Mittbacken var redan i fjol även uppe i U19-laget på en träning och antecknades även för en match i DM med just U19-laget.

I år är han uppflyttad i U17-laget där han är lagkapten i U17 Allsvenskan. Tidigare i år skrev 15-åringen även på ett ungdomskontrakt med ÖIS. Så sent som i lördags var han kapten för det laget som vann B-finalen i elitklassen SEF Trophy B15 i Gothia Cup.

ÖIS säger grattis till uttagningen och önskar Robin ett stort lycka till på landslagslägret.

FAKTA
Namn: Robin Glavak
Född: 26 januari 2003
Position: Mittback
Moderklubb: Balltorps FF
Tidigare klubbar: Balltorps FF, PR Academy

Missa inte!

Upplevelsematchen mot AFC Eskilstuna 30 juli – Betala vad du vill
Stötta Enkronasmatchen
Kolla in vår webshop Store 1887