Nyheter


Så firades ÖIS 130-årsdag

4 december 2017

I dag, måndagen 4 december blev Sveriges äldsta fotbollsklubb 130 år. Här är en kort sammanfattning av ÖIS firande av 130-årsdagen.

Dagen inleddes med att ÖIS-veteranerna lade ned en krans vid Wilhelm Fribergs grav. Grundaren av Örgryte Idrottssällskap.

Samtidigt var det full rulle på ÖIS-gården. Träning under provspelsveckan i kylan på vår vackra gård.

Efter kransnedläggningen tog sig ÖIS-veteranerna till ÖIS-gården för lunch och fika.

På eftermiddagen var det sedan dags för ÖIS-veteranernas årliga julbord. Denna gång på Gamla Ullevi. ÖIS samtliga sektioner fanns representerade: Bowling, brottning, fotboll och friidrott.

Konferencier var Harald Treutiger (vänster). Ordförande i Örgryte IS 1887, Håkan Friberg (höger) inledde julbordet. Det första som gjordes var att hela lokalen ställde sig upp och gav den nyligen bortgångne Kent Synnergren en varm ÖIS-applåd.

Under kvällen var det både intervjuer med representanter från samtliga sektioner och ett spontant quiz med vår eminente speaker Pontus Forslund. Därefter var det utdelning av medaljer till förtjänta personer. Förtjänstmedalj i guld får utdelas till person, som under en tid av minst 20 år innehaft förtroendeuppdrag och som på ett erkännansvärt sätt verkat för föreningens bästa, till person som under en kortare tid genom särskilt intensivt arbete i mycket hög grad främjat föreningens intressen eller till person vars insatser i övrigt inom föreningens kan jämföras med ovanstående. På bilden syns ÖIS Fotbolls lagläkare Lars Peterson som tar emot sin förtjänstmedalj i guld.

ÖIS vill tacka för alla varma gratulationer under dagen. Ett stort tack riktas även till alla människor som gjorde denna fina dag möjlig. Sedan vill ÖIS Fotboll även rikta ett jättestort tack till Balders Hage som tog det fantastiska initiativet att samla in hela 130 000 kronor som en födelsedagspresent till ÖIS Fotboll på 130-årsdagen. Jättestort tack till alla er som bidragit till detta. Tillsammans är vi ÖIS!

 

Missa inte!

Fyll vår tröja med kärlek

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

ÖIS julkalender – Samtliga auktioner

 

Text: Johan Velagic