Så gick det i helgens ungdomsmatcher - Örgryte Fotboll

Så gick det i helgens ungdomsmatcher

U17 spelade den första allsvenska matchen på fyra år för föreningen. Hemmamatchen mot Falkenberg slutade 1-1. Samtidigt spelade U16 3-3 i sitt genrep mot Varberg.

U17 Allsvenskan Södra
ÖIS – Falkenbergs FF 1-1
ÖIS målskyttar: Daniel Simonsen.

För första gången sedan 2013 spelade ett ÖIS-lag i Allsvenskan. U17 fick med sig 1-1 i hemmapremiären mot Falkenberg. Trots en tidig utvisning lyckades ÖIS göra 1-0 och hålla det resultatet till övertid då laget åkte på ett tungt baklängesmål.

– Vi fick en man utvisad redan efter fem minuter vilket satte sin prägel på hela matchen. Men faktum är att vi spelar väldigt bra i första halvlek, det märktes knappt att vi var en man mindre. Vi var det klart bättre laget och gör ett mål till slut så att vi hade 1-0 efter första halvlek. I andra halvlek kommer det ikapp oss att vi är en man mindre och backar hem lite i onödan samtidigt som de behöver trycka på. Vi försvarar oss och gör det jättebra till minut 92 då de gör sitt mål. Vi var jättebesvikna precis efter matchen, men i efterhand är jag otroligt nöjd. Vi höll på att ta tre poäng trots att vi var en man mindre nästan hela matchen, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

U16 Träningsmatch
ÖIS – Varbergs BoIS FC 3-3
ÖIS målskyttar: Negasi Kinfe, Karl Fyhr, Simon Broberg.

U16 spelade oavgjort i sitt genrep mot Varberg. Nu stundar seriespel i U16 Nationell Serie vilket är den högsta U16-nivån man kan spela på i Sverige.

– Vi har fått tillbaka ännu lite fler spelare, vi går framåt nu. Spelmässigt var vi bättre än Varberg. Alla våra tre mål var spelmål, Varberg gjorde sina tre på fasta situationer. Jag ser positivt att vi spelar så pass bra att vi gör tre spelmål. Det är inte bra av oss att släppa in tre fasta, men förhoppningsvis kan vi rätta till det snabbt innan serien börjar på lördag. Det ska bli kul att se hur vi står oss mot lagen i serien. Jag tror att vi kommer att stå oss bra i serien, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här.

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn