Så gick det i helgens ungdomsmatcher - Örgryte Fotboll

Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Ett kryss och två förluster blev facit från helgens ungdomsmatcher. U19 hämtade ikapp mot Eskilsminne och fick med sig en poäng. U17 föll borta mot Malmö och U16 förlorade sin seriepremiär mot Vänersborg.

U19 Division 1 Södra Götaland
Eskilsminne IF – Örgryte IS 3-3
ÖIS målskyttar: Liam Begovic, Socras Lutonda, Theodor Hult-Berényi.

Den stora premiärvinsten mot Lerum följdes upp med ett kryss mot Eskilsminne IF. Därmed ligger U19 på en andraplats i serien efter två omgångar.

– Det var ett bra lag vi mötte, de var både fysiska och aggressiva vilket gav oss stora problem i passningsspelet. Annars gjorde vi 1-0 redan efter tio sekunder då vi satte hög press och tog bollen från deras mittback. Det var en kanonstart, men vi såg ganska snart att det var ett bra lag som kom upp i bra anfall. De gjorde både 1-1 och 2-1 i första halvlek som var jämn. I andra halvlek ändrade vi lite i vår spelidé och spelade mer rakt. Eskilsminne gjorde ganska snabbt 3-1 och då kändes det väldigt tungt. Men Socras (Lutonda) sprang sig fri och satte 2-3 och sen fick vi 3-3 på en inläggsfrispark som går direkt rakt in i mål då ingen nådde bollen. Efter det låg vi på för segern. Det var ett bra och tungt lag vi mötte där jag är nöjd med att vi kom tillbaka, men så klart vill vi vinna matchen, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Örgryte IS 4-2
ÖIS målskyttar: Tyler Sernling, Mohamed Said.

Det blev en förlust borta mot Malmö FF. Det innebär att U17 har en inspelad poäng efter två omgångar vilket placerar laget på tiondeplats.

– Vi har inte marginalerna med oss den här matchen. Vi är väl så bra som Malmö och tar ledningen efter fem-sex minuter på en kantfrispark där Tyler (Sernling) kunde lägga in bollen på bortre. Malmö var bra när de etablerade spel på vår planhalva och kunde göra 1-1 ganska snabbt. I andra halvlek sätter vi press och har en riktigt bra period på 20 minuter där vi har mycket boll. Tyvärr gjorde Malmö 2-1 i sitt första riktiga anfall. Vi kommer tillbaka och gör 2-2 efter en halvkontring då vi gör en bollvinst på mittplan. Vi hittar Mohamed (Said) i djupet och han bredsidar in den i mål. Väldigt rättvist och vi hade sedan bud på flera mål. Bland annat ett ribbskott. Det kändes som att vi hade ledningsmålet inom räckhåll, men sedan får Malmö ett omdiskuterat mål där alla mina spelare ropar på att bollen var ute. I slutet blir vi trötta och orkar inte riktigt ta hemjobbet när vi trycker på för en kvittering. Så de gör även 4-2 i slutet vilket är lite surt. Vi var väl värda i alla fall ett kryss. Vi behöver bli effektivare sista tredjedelen, vi fick väldigt dålig utdelning på jobbet vi lade ner. Annars är det bara att fortsätta att jobba på som vi gör så kommer poängen, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

U16 Träningsmatch
Vänersborgs FK – Örgryte IS 4-1
ÖIS målskyttar: Karl Fyhr.

Det blev en tung förlust borta mot Vänersborgs FK i seriepremiären. Ny chans till de första poängen kommer på söndag i bortaderbyt mot Häcken.

– Vi gjorde en okej match fram till att de kontrade in 2-1 mot oss. Då kände vi hur luften gick ur oss. Vi kom till matchen med bara en avbytare och orkade inte svara med en forcering mot slutet utan gick på knäna och målen trillade in lite lätt mot slutet. Vi har två spelare födda 2003 som spelar hela matchen som mittbackar hos oss. Dessa ska ha stort beröm för sina insatser. Vi tränar i dag (måndag), går igenom gårdagen och sen laddar vi om för derbyt mot Häcken på söndag, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här.

 

På bilden: Liam Begovic, Högerback/högermittfältare U19.

 

Biljetter till nästa hemmamatch mot Åtvidabergs FF 14 april.

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn