Så gick det i helgens ungdomsmatcher – Avslutning i Ligacupen - Örgryte Fotboll

Så gick det i helgens ungdomsmatcher – Avslutning i Ligacupen

U19 avslutade med seger och vann sin grupp i B-slutspelet med full pott. Både U17 och U16 förlorade sina matcher. Därmed är det helt färdigspelat i Ligacupen för samtliga ÖIS lag den här gången.

U19 Ligacupen (B-slutspel)
ÖIS – Qviding FIF 8-2
ÖIS målskyttar: Socras Lutonda 2, Jonatan Sahrman 2, Arvid Sigurdsson, Liam Begovic, Adam Andersson, Marwin Leidewall.

Även i fjärde och sista matchen blev det vinst. Därmed vann U19 gruppen på maximala 12 poäng. Målskillnaden slutade på finfina 19-4. Ett väl genomfört B-slutspel med andra ord. Nu väntar härnäst spel i U19 division 1. På lördag inleds jakten på avancemanget till U19 allsvenskan hemma mot Lerum.

– Det var bra resultat med mycket mål och vi hade kunnat göra ännu fler mål. Det är bra att vi vinner matchen, men det blir ingen riktig värdemätare. Det känns som att Qviding inte riktigt kommer upp i nivå. Annars kan jag inte vara annat än supernöjd med att vi vinner alla våra matcher i B-slutspelet och vår målproduktion. Sen finns det alltid delar i vårt spel som vi måste jobba aktivt med. Samtidigt har inte motståndet varit det bästa utan vi hade gärna mött bättre lag, men vi slarvade bort A-slutspelet i höstas. Å andra sidan kommer vi att stöta på snarliknande lag serien så på det sättet har det nog varit en bra uppladdning, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Tabell och spelschema för Ligacupen finner du här.

 

U17 Ligacupen
IF Elfsborg – ÖIS 6-2
ÖIS målskyttar: Mohamed Said 2.

Det blev en tung förlust i avslutningsmatchen mot ett Elfsborg som frenetiskt jagade mål i hopp om en semifinalplats. Elfsborg missade semifinalen och ÖIS slutade på en femteplats i slutspelsgruppen. Därmed är Ligacupäventyret slut för denna gång.

– Vi visste att det skulle bli tuta och köra från deras sida eftersom de hade en liten chans på gruppsegern. Vi var förbereda på en anstormning från början, men startade matchen för dåligt ändå. Egentligen är det första 20 minuterna som förstör matchen. Vi låg under med 0-3 då och kom aldrig in i det, luften gick ur och vi kom aldrig ikapp oss. Elfsborg har ett bra lag med bra spelare och var väldigt taggade att göra ett riktigt försök. Efter den heltaskiga starten spelade vi upp oss och kunde faktiskt äga rätt mycket boll och skapa lite chanser vilket är bra då Elfsborg alltid brukar vara ett topplag i U17 Allsvenskan. Vi behöver finslipa på vår defensiv då den inte alltid är klockren, vi behöver bli lite smartare. Offensivt är vi bra, vi gör två mål och skapar tillräckligt för att göra fler, med lite mer skärpa hade vi kanske gjort fyra mål, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för Ligacupen finner du här.

 

U16 Ligacupen
ÖIS – Kalmar FF 2-3
ÖIS målskyttar: Alessandro Bartoli, Simon Broberg.

Efter idel förluster slutade U16 sist i den tuffa slutspelsgruppen som innehöll idel allsvenska akademier plus ett suveränt Västra Frölunda som vann gruppen efter att ha vunnit samtliga fem matcher.

–Som helhet är det vår bästa match hittills. Vi var minst lika bra som Kalmar och vi hade även en straffmiss när vi har chansen att göra 3-3. Spelmässigt såg det bra ut nu. Även denna match hade vi med två 03:or varav den ena spelar hela matchen och gör det jättebra. Samtidigt fick vi även tillbaka lite spelare och det är kul. Nu vilar vi i två veckor till nästa match vilket är välbehövligt. Förhoppningsvis får vi tillbaka lite fler spelare och får träna på ostört. Det börjar ljusna nu och det ska bli väldigt roligt att dra igång serien mot Vänersborg 9 april. Då är vi fit for fight, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för Ligacupen finner du här.

 

På bilden: Liam Begovic och Jonatan Sahrman från U19-laget.

 

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn