Nyheter


Så gick det i helgens ungdomsmatcher

18 april 2017

U19 körde över Utsikten och U17 säkrade föreningens första allsvenska vinst på fyra år. U16 föll däremot tungt borta mot Häcken.

U19 Division 1 Södra Götaland
Örgryte – Utsiktens BK 4-0
ÖIS målskyttar: Daniel Hermansson, Theodor Hult-Berényi, Socras Lutonda, Ismar Bilajbegovic.

Efter förra veckans storvinst mot Utsiktens BK toppas U19 serien. Laget har skrapat ihop sju poäng på tre matcher.

– Det var en jämn första halvlek. Vi fick 1-0 på en hörna vilket var skönt för innan det var det ett ställninsgkrig. Vi låg på lite för 2-0, men Utsikten stack upp också. Vi fick en straff i sista minuten i första halvlek och kunde göra 2-0. Det är alltid skönt att få ett mål precis innan paus. Man går in till halvtidsvilan med ett helt annat go då. Vi kontrollerar andra halvlek och skapar en del chanser. Vi gör både 3-0 och 4-0 och hade även kunnat göra 5-0. Vi kunde spela ut och spela med friska ben. Vi är nöjda med seger. Det var ändå en ganska tuff match, Utsikten är fysiska och ett förväntat topplag, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Örgryte IS – Mjällby AIF 3-1
ÖIS målskyttar: Mohamed Said 3.

U17 bärgade föreningens första allsvenska seger på fyra år! Detta efter att Mjällby besegrats med klara 3-1. Mohamed Said hade stor show. Trots en bränd straff hann anfallaren ända med att smälla in tre mål.

– Det är skönt med tre poäng och vinst. Det kändes som att vi var det bättre laget och vi skapade otroligt mycket vassa målchanser matchen igenom. Samtidigt brände vi många lägen, bland annat en straff. Spelmässigt gör vi vår sämsta match för i år. De tidigare matcherna har vi spelat bättre, men inte fått med oss vinsterna. Nu spelar vi inte lika bra, men vinner. Fotbollen är härlig på det viset. Och jag har sagt till spelarna att det gäller att ta tre poäng fast man inte kanske spelar så bra. Det är inget lag som går igenom en hel serie där man är nöjd med alla matcherna. Det är en lite konstig match att analysera, men vi hade lite skickligare individuella spelare som kunde avgöra för oss, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

U16 Nationell Serie
BK Häcken – Örgryte IS 3-2
ÖIS målskyttar: Albin Qela, Tyler Sernling.

U16 åkte på andra raka förlusten i serien. Detta efter en knapp förlust borta mot Häcken. Trots en häftig forcering ville inte 3-3-bollen in.

– Vi inleder matchen bra och får en jättechans efter bara någon minut, men missar tyvärr öppet mål. Kort efter gör vi 1-0 rättvist. Sen har vi en period på 12-13 minuter i första halvlek där de gör tre mål på oss. Vi krigar oss tillbaka och gör 2-3. Vi fortsätter att trycka på och har en superchans, men vi får inte in den. Vi gör en helt okej match bortsett från de 12-13 minuterna i första halvleken. Men vi har mer och mer folk tillbaka i träning och förhoppningsvis kan vi göra oss själva rättvisa och prestera på den nivån som vi vill, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här.

 

På bilden: Mohamed Said, Anfallare U17.

 

Biljetter till nästa hemmamatch mot Östers IF 1 maj.

 

Text: Johan Velagic