Så gick det i helgens ungdomsmatcher - Örgryte Fotboll

Så gick det i helgens ungdomsmatcher

U19 radar upp segrar i B-slutspelet. I A-slutspelet går det däremot lite tyngre för både U17 och U16 som nu inte längre har någon chans på semifinalplatserna.

U19 Ligacupen (B-slutspel)
IS Halmia – ÖIS 2-4
ÖIS målskyttar: Jonatan Sahrman, Liam Begovic, Adam Andersson, Theodor Hult-Berenyi.

U19 tog sin tredje seger på lika många försök. Därmed står laget på maximala nio poäng och med en fin målskillnad på 11-2 inför avslutande omgången mot Qviding på lördag.

– Vi gjorde egentligen en ganska dålig första halvlek och fick inte alls igång vårt spel på en dålig konstgräsplan i Halmstad så det stod 0-0 i halvlek. Vi kom inte upp i nivå och gjorde ett trippelbyte i halvtid som gav energi. Vi gjorde fyra raka mål på lite olika sätt som fast situation och en djupledsboll. Halmia kunde ha gjort något mål i första halvlek, men när vi gjorde mål i andra halvlek så tog vi över. I slutet gav vi bort två mål på straff och inkast så det var ingen prickfri insats. Det var den sämsta matchen för i år, men det är riktigt starkt att kunna vinna ändå, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Tabell och spelschema för Ligacupen finner du här.

 

U17 Ligacupen
ÖIS – Örebro SK 2-2
ÖIS målskyttar: Alexandros Kiourtsidis, Tyler Sernling.

Trots poängen mot Örebro har U17 numera ingen chans på avancemang till semifinalen då gruppsegern inte är inom räckhåll. Inför sista omgången mot Elfsborg står U17 på fyra poäng.

– Jag är inte så nöjd med resultatet, men prestationen är en av dem bättre i år. Örebro är svårspelade, de jobbade hårt och låg rätt för att sen gå på omställningar. Vi gör en riktigt bra match, men sen gäller det att få hål på dem i sista tredjedelen. Udden framåt saknades lite i denna match. Första halvlek är vi väldigt bra och gör ett mål på en hörna, vi har gjort en del mål på offensiva fasta situationer i år. I andra halvlek hade vi några olycksminuter där vi släpper in två snabba mål efter att ha tappat bollen. Vi kommer igen med en kvittering och har sen bud på flera mål. Spelmässigt var vi bättre än Örebro, men sen gäller det att minimera misstagen och inte bjuda på några mål, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för Ligacupen finner du här.

 

U16 Ligacupen
Helsingborgs IF – ÖIS 5-0
ÖIS målskyttar:

U16 hamnade i en riktigt tuff grupp. Efter fyra omgångar står laget fortfarande på noll poäng. I helgen blev det en tung förlust nere i Skåne mot Helsingborg. Nu är sista chansen till poäng en hemmamatch mot Kalmar på lördag.

– Det är en match vi helst vill glömma så snabbt som möjligt. Vi vill bara börja träna igen. Det enda positiva som vi tar med oss från matchen är att vi släppte fram två 13-åringar (födda 03) i matchen. De fick speltid och det är väldigt kul att de får spela med äldre, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för Ligacupen finner du här.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn