Nyheter


Sahlin: “Han hade ju fina skor i alla fall”

Vanligtvis spelar han i backlinjen. I gårdagens seger mot Östers IF fick han förtroendet som defensiv mittfältare. Med det följde ett nytt smeknamn…

En ny skön 1-0-seger. Nu hemma mot Östers IF. Du var med från start som defensiv mittfältare. Hur tycker du att det gick för egen del?
– Jo, men helt okej ändå. Jag spelade ju där i cirka 40 minuter mot Gefle och det är kul. Man blir mer involverad i spelet. Det var skitskoj. Det är svårt att analysera sin egna insats efter matchen så här precis. Men känslan är okej och det var skoj, säger Hannes Sahlin.

Jag hörde att du redan har fått smeknamn av lagkamraterna. Thiago Motta av kapten Paulson…
– Haha, ja, den tar jag hellre än de andra smeknamnen som de har kört. Jaja, men han hade ju fina skor i alla fall när han spelade, säger Sahlin.

Vad säger du annars om lagets prestation?
– Första halvlek var väl inte så där jättebra. Då ligger jag och Lasse (Fuhre) för högt upp och borde kanske ha deltagit lite mer i spelet. Det var ganska korta anfall och inte så mycket chanser, vi var några procent för dåliga på allt. Andra halvlek rycker vi upp oss rejält. De som kommer in bidrar med energi och kvalitet, det är ett stort lyft i andra halvlek och det är starkt att vi orkar gnugga på. Snyggt mål av Pålle också. Det var skönt, härligt.

Hur skönt och viktigt är det att ta den här andra raka segern och även hålla nollan igen?
– Det är dubbel glädje så klart. Det är skönt i bägge änderna.Väldigt gott att kunna följa upp en bortaseger med en hemmaseger och hålla nollan. Det gör allting mycket enklare i livet. Gnugga på så får vi ta nästa match också.

Missa inte!

Biljetter till nästa hemmamatch mot IK Brage 23 september
Stötta Enkronasmatchen