Nyheter


Sahlin inför Enkronasmatchen: “En viktig match för oss”

I morgon tisdag väntar Enkronasmatchen mot Syrianska FC för spelaren Hannes Sahlin. För försäljaren Hannes Sahlin är det däremot en match som inleddes för flera månader sedan.
– Enkronasmatchen är väldigt viktig för oss. Det är en rätt stor budgetpost för ÖIS sedan klubben började med Enkronasmatchen. Det genererar en hel del klubben ekonomiskt och sedan är det en väldigt rolig match att spela då det alltid är mer folk på de matcherna, säger Hannes Sahlin.

Till skillnad från tidigare år spelas den traditionsenliga Enkronasmatchen redan nu på tisdag istället för på hösten. Arbetet med att få folk att ansluta sig till kampanjen är nu inne på slutspurten.

– Det har funnits önskemål från supportrar att tidigarelägga Enkronasmatchen. Efter förra året tog vi beslutet att flytta fram matchen till sommaren då det är kvar många fler matcher av säsongen efter Enkronasmatchen och sen är det även varmare vilket jag gillar. Det krockar heller inte med så mycket annat. Det har även betytt att vi har fått påbörja arbeta med matchen betydligt tidigare så det är en kamp till sista timmarna innan avspark så får vi hoppas att det kommer mycket folk, säger Hannes Sahlin.

Lite mer konkret, hur har arbetet med Enkronasmatchen sett ut?
– Det är dagligt arbete från oss uppe på kansliet där vi ringer runt och jagar folk som vill stötta Enkronasmatchen. Både privatpersoner, företag och sponsorer. Vi har även haft en ringkväll där vi i spelartruppen ringde runt och fick in en hel del nya personer som valde att gå med och stötta kampanjen. Det är en klassisk försäljning egentligen, säger Sahlin.

Hur viktig är Enkronasmatchen för ÖIS?
– Den är väldigt viktig för oss. Det är en rätt stor budgetpost för ÖIS sedan klubben började med Enkronasmatchen. Det genererar en hel del klubben ekonomiskt och sedan är det en väldigt rolig match att spela då det alltid är mer folk på de matcherna, säger Hannes Sahlin.

Hur är det att spela Enkronasmatchen?
– Det är en ganska markant skillnad att spela Enkronasmatchen jämfört med andra matcher. Du märker som spelare att det är mer drag tack vare att folk har tagit med sig vänner och släkt. Förhoppningsvis kan även våra bortasupportrar komma med en del folk. Det är ytterligare en sak vi har gjort, att bjuda in Syrianskas supportrar.

I senaste matchen borta mot Dalkurd kastades Sahlin in i hetluften efter ett sent återbud av Jakob Lindström. 31-åringen tog över både platsen på det centrala mittfältet och kaptensbindeln. Han tackade för förtroendet genom att göra två assist.

– Jag visste väl att det var lite 50/50 med Jakob (Lindström) så jag gjorde mig ändå redo för att spela matchen. Sen kom beskedet att jag skulle spela och då var jag förbered.

Trots två assist från Sahlins vänsterfot på fasta situationer räckte det inte hela vägen. ÖIS 2-0-ledning tappades till en 2-3-förlust i andra halvlek.

– Vi gjorde en väldigt bra första halvlek tycker jag, inte briljant spelmässigt, men en bra bortahalvlek. Sen ska vi inte tappa en 2-0-ledning, men det är avhandlat och inte något vi tänker på nu. Utan nu är fokus på nästa match mot Syrianska. En ny match som vi vill vinna och sedan tar vi nästa.

Vad tror du blir viktigt i morgondagens match mot Syrianska?
– Det blir viktigt att sätta pressen mot Syrianska. När vi går gör vi det gemensamt och aggressivt. Kan vi störa dem högt upp tidigt tror jag att vi kan straffa dem, speciellt hemma då de vanligtvis spelar på konstgräs. Sen blir även fasta situationer viktigt. Det är nog nycklarna i matchen.

Är det du som tar hand om de fasta situationerna i morgon med?
– Jag tror att det är Danny (Ervik) som ansvarar för det, säger han och hånler mot Danny som tittar upp från mobilen och ser lite smått förvirrad ut.

Annars, hur är stämningen i truppen?
– Ta dagens träning som ett exempel. Det var grinigt och småfult och det är bra. Det är ett tecken på att det finns en irritation över de senaste resultaten och att vi vill vända detta. Sen är stämningen bra, det har den alltid varit. Den är oförändrad egentligen, det är en go stämning.

Avslutningsvis, varför ska folk ta sig till Gamla Ullevi och se Enkronasmatchen mot Syrianska FC i morgon?
– Dels för att stötta klubben ekonomiskt och sedan även se när vi tar den första trepoängaren på ett bra tag.

Missa inte!

Var med och stötta Enkronasmatchen 4 juni mot Syrianska FC

Kolla in vår webshop Store 1887