Nyheter


Sahlin om Enkronasmatchen: ”En av årets roligaste matcher”

15 oktober 2017

Det har blivit dags för den årliga Enkronasmatchen – något som Hannes Sahlin har stenkoll på. Här är mittbackens tankar inför morgondagens match mot Gefle IF.

I morgon är det äntligen dags för match igen, Gefle hemma på Gamla Ullevi. Detta efter nästan två veckors uppehåll. Hur har matchledigheten sett ut?
– Vi körde på första veckan och sen fick vi tre dagar ledigt. Sen körde vi på ganska hårt efter det, men nu närmare inpå matchen har det varit lite lugnare pass. Själv har jag stegrat min träning eftersom jag fick en hjärnskakning mot Trelleborg, säger Hannes Sahlin.

Morgondagens match mot Gefle är den så kallade Enkronasmatchen. Att det alltså är fritt inträde till matchen. Varför är det viktigt att dyka upp och ta med sig så många man bara kan?
– Klubben får pengar, det är en väldigt viktig post i vår budget som vi har jobbat stenhårt med under lång tid. För varje åskådare som kommer, för varje person man tar med sig är det väldigt många företag som lägger en krona per besökande åskådare. Ju fler som kommer desto bättre är det. Det är en viktig post för oss och väldigt viktigt att man försöker få med sig ett gäng extra till matchen, säger Sahlin.

Annars då, dina tankar inför matchen mot Gefle?
– En väldigt rolig match och den passar ju oss ganska bra tycker jag. De har blivit ett spelande lag Gefle och har en väldigt fin form. Sådana lag verkar kunna passa oss. Vi har en väldigt fin form också och hemmaplan och en sådan inramning. Det är en av årets roligaste matcher. En skitkul match och en rolig utmaning som vi ser fram emot.

 

Var med och stötta Enkronasmatchen

 

Text: Johan Velagic