Sahlin: "Tråkig stad – Gäller att vi är påkopplade" - Örgryte Fotboll

Sahlin: ”Tråkig stad – Gäller att vi är påkopplade”

 

På söndag är det redan dags för ny match då ÖIS gästar Syrianska FC. Denna sommarfredag till ära tog ÖISplay ett snack med Hannes Sahlin. Mittbacken som fick ett inhopp senast är tydligen inte ett stort fan av Södertälje.

Du fick göra ett inhopp i senaste vinstmatchen mot Falkenbergs FF då Fredrik Björck tvingades utgå. Hur var det?
– Jodå, det var kul att komma in. Synd om Fredrik (Björck), men man får ju vara redo när en sådan chans kommer. Vi gör ett mål och vinner matchen så det var väldigt skönt, säger Hannes Sahlin.

Precis, och på söndag är det ju dags igen för en ny match. Syrianska borta. Hur viktigt var det för dig att få de minuterna om det skulle bli aktuellt för spel där också?
– Det är viktigt att vara fräsch och det är jätteviktigt för alla som sitter vid sidan att man är redo. Det kan gå fort. Det är viktigt.

Annars gick det ju hyfsat bra mot Syrianska förra året. Två matcher, två vinster och 5-0 i målskillnad. Varav 3-0 på bortaplan. Vad minns du från fjolåret mot just Syrianska?
– Ja…det är alltid lite så…en ganska tråkig bortamatch om man får vara lite kritisk. Tråkig stad och arena och lite så. Det gäller att vi är påkopplade. Det var vi då och vann med 3-0. Jag tror att de fick ett rött kort tidigt och Sebastian (Ohlsson) gjorde mål på straff. Det var lite svängiga matcher, men vi vann ju bägge dem. Den linjen får vi fortsätta med i år tycker jag.

Vad är din bild av Syrianska och hur ser du på era chanser att vinna på söndag?
– De är goda. Jag har inte sett dem så mycket i år. Jag såg dem mot Gais. Det var en väldigt, eller ja, ganska så dålig match. De har väl blandat och gett lite. Vi har inte haft så mycket snack om dem än så länge, det kommer väl närmare matchen. Men jag tror att vi har en bra chans att vinna där uppe.

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn