Nyheter


Sebastian Carlsén klar för ÖIS

20 januari 2017

Örgryte IS har skrivit kontrakt med den centrala mittfältaren Sebastian Carlsén. Avtalet sträcker sig över denna säsong.

Sebastian Carlsén har de tre senaste åren spelat med Ängelholm i superettan. 26-åringen ansluter till ÖIS som kontraktslös spelare då hans avtal med Ängelholm löpte ut efter föregående säsong.

Under fredagseftermiddagen kritade han på för ett år med ÖIS.
– Jag fick ett bra intryck redan från första samtalet med (Marcus) Lantz. Jag tvekade inte en aning med att skriva på för ÖIS. Framförallt det fotbollsmässiga, men även ÖIS som klubb. En anrik klubb som varit med länge och har ambitioner att komma upp till allsvenskan. Det känns fantastiskt. Jag längtar till första träningen med laget och få träffa grabbarna, säger Sebastian Carlsén.

Carlsén slog igenom tidigt som ung talang och lämnade Helsingborg för storklubben Inter redan som 17-åring. För att få speltid lånades han ut från Inter till både Helsingborg och Trelleborg innan han tog nya tag i Höganäs BK i division 3. Nystarten ledde sedan till ett kontrakt med Ängelholm där han lirat de tre senaste säsongerna.

Totalt har det blivit 90 matcher, sex mål och tre assister i superettan. Tre matcher i allsvenskan för Helsingborg samt 15 ungdomslandskamper på U17- och U19-nivå.

Carlsén kommer att spela i tröja nummer 20 och gör sin första träning med laget på måndag.

Vi hälsar Sebastian varmt välkommen till det finaste av Sällskap.

FAKTA
Namn: Sebastian Carlsén
Född: 9 januari 1991
Position: Central mittfältare
Moderklubb: Ödåkra IF
Tidigare klubbar: Ödåkra IF, Helsingborgs IF, Inter, Helsingborgs IF (lån), Trelleborgs FF (lån), Höganäs BK, Ängelholms FF

 

Text: Johan Velagic