Nyheter


Seger mot Norrby efter mål i sista minuten

31 juli 2017

GAMLA ULLEVI. Efter en gastkramande avslutning kunde ÖIS till slut stå som segrare. Inhopparen Daniel Sliper sköt in 2-1 i 89:e minuten och säkrade tre härliga pinnar på Gamla Ullevi.

ÖIS inledde matchen väldigt piggt och energifyllt. Under matchens första tio minuter hade laget flertalet högkvalificerade målchanser. Först var det Daniel Paulson som hade två lägen. Det första skottet blockades ut till en hörna. Det andra var ett friläge efter en långboll av Sebastian Carlsen. Norrbys målvakt Mergim Krasniqi kom ut snabbt och gjorde sig stor. Avslutet gick på Krasniqi och ut till en ny hörna.

Därefter var det lånet Albin Skoglund som hade två chanser. Först var det ett fint anfall av ÖIS som bäddade för ett kanonläge inne i straffområdet. Framspelad av anfallskompisen Johan Elmander gick Skoglund på avslut på en touch. Bollen gick mot det bortre nedre hörnet, men Krasniqi stod för en ny vass räddning. Det andra läget för 20-åringen kom till efter slarvigt försvarsspel från boråsarna. Det hårda skottet gick mot krysset, men hamnade på fel sida burgaveln.

Däremot var det ett annat nyförvärv som skulle hamna i målprotokollet. Mittbacken Petter Björlund. På en hård och väl avvägd hörna av Emil Skogh nådde Björlund högst. Mittbacken kom med fart och nickade väldigt distinkt in bollen i nät. Stenhårt via stolpen. 1-0 till ÖIS efter 21 minuter.

ÖIS fortsatte att styra och kontrollera matchen fram till halvlekens sista tio minuter. Boråsarna steppade upp och skapade en del lägen. Bland annat hade 17-årige Abdelrahman Saidi och Dalkurdlånet Leonard Pllana två hyfsade lägen vardera. Ställningen efter första 45 minuterna var dock 1-0 till Rödblått.

Norrby tog med sin fina avslutning och störde ÖIS i inledningen av andra halvlek med. Båda lagen bytte anfall och chanser med varandra. Efter dryga timmen hade Johan Elmander två hårda avslut. Det första var en nick precis utanför stolpen. Det andra var ett pressat distansskott som Krasniqi i målet gjorde en till bra räddning på.

I samma veva byttes ÖIS tredje sommarnyförvärv Hakeem Araba in. Därmed har samtliga nyförvärven nu gjort sin debut i ÖIS-tröjan. Araba hade ett fräckt avslut där han tog emot bollen skickligt utanför straffområdet och samtidigt vände upp och drog till på volley. Bollen på mål, men än gång var Krasniqi i vägen.

Målchanserna var få, men i slutet av matchen kom det ett snöpligt baklängesmål. På en kontring frispelade Leonard Pllana inhopparen Gzim Istrefi som kyligt kunde placera in 1-1 bakom Stojan Lukic i 84:e minuten.

ÖIS reste sig dock och kunde i 89:e minuten avgöra matchen. Hakeem Araba vann en nickduell och bollen hamnade hos en annan inhoppare, Daniel Sliper. Yttern tittade upp och knorrade läckert in 2-1 i bortre, stolpe in. Det otroligt sköna målet blev det sista. ÖIS vann matchen med 2-1 och inkasserade en trea efter tre raka förluster. Resultat innebär att ÖIS är ny sjua i tabellen.

Nästa hemmamatch spelas 9 augusti mot IF Brommapojkarna. Dessförinnan står en bortamatch mot Degerfors IF på schemat 4 augusti.

 

Örgryte IS – Norrby IF 2-1
21´  1-0 Petter Björlund
84´  1-1 Gzim Istrefi
89´  2-1 Daniel Sliper

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
29 Danny Ervik – 16 Petter Björlund – 5 Johan Hammar (K) – 18 Jacob Ericsson
17 Emil Skogh – 8 Andreas Östling – 20 Sebastian Carlsen – 14 Daniel Paulson
9 Albin Skoglund – 3 Johan Elmander

Avbytare
12 Dime Jankulovski, 2 David Johansson, 6 Hannes Sahlin, 7 Daniel Sliper, 19 Rasmus Bozic, 31 Tim Stolt Hermansson, 10 Hakeem Araba.

Dagens publiksiffra: 1 903.

Läs mer om matchen

GP: 1, 2.

Fotbollskanalen

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – IF Brommapojkarna 9 augusti

 

Text: Johan Velagic