Nyheter


Sex spelare lämnar ÖIS

30 november 2017

David Johansson, Tommie Veljovic, Andreas Östling, Ramsus Andernil Bozic, Sebastian Carlsen och Martin Mutumba. Samtliga sex spelare lämnar Örgryte IS.

David Johansson
Högerbacken anslöt till ÖIS inför 2016 från Utsiktens BK. Johansson gjorde 34 matcher i Superettan under sina två säsonger i Sällskapet.

Tommie Veljovic
Tidigare i år anslöt mittbacken från Division 1 och FC Trollhättan. Totalt blev det åtta matcher i Superettan i år.

Andreas Östling
2014 flyttade Östling från Västerås SK till ÖIS. Den centrala mittfältaren gjorde totalt fyra säsonger i rödblått, två vardera i Division 1 och Superettan. Han antecknades för totalt 75 ligamatcher och två mål för klubben.

Rasmus Andernil Bozic
Den centrala mittfältaren kom till ÖIS efter sin juniortid i BK Häcken. Den centrala mittfältaren noterades för 25 matcher i Superettan under hans två år i ÖIS.

Sebastian Carlsen
Skåningen skrev på för ÖIS inför i år efter en sejour i Ängelholms FF. Den centrala mittfältaren tog en startplats direkt och gjorde 28 matcher för ÖIS i Superettan i år.

Martin Mutumba
32-åringen plockades in förra sommaren och gjorde en och en halv säsong för Sällskapet. Totalt gjorde yttern/anfallaren 22 matcher och fyra mål i Superettan för ÖIS.

– Jag är väldigt tacksam för engagemanget och jobbet som spelarna har gjort hos oss. Vi har trivts bra med samtliga spelare, det är fina killar och bra fotbollsspelare. Jag önskar alla ett stort lycka till i framtiden, säger ordförande Joacim Nordh.

Sedan tidigare står det klart att Hakeem Araba lämnar och att Fredrik Björck avslutar sin spelarkarriär. Arabas kontrakt sträcker sig dock till sista december och han kommer att vara med och träna med laget under provspelsveckan.

ÖIS Fotboll tackar spelarna för deras tid och insatser i klubben och önskar samtliga ett stort lycka till i framtiden.

 

Missa inte: 1 december släpps årskorten!

 

Text: Johan Velagic