Skogh: "Lite av en favoritgrej" - Örgryte Fotboll

Skogh: ”Lite av en favoritgrej”

Med ännu ett mål mot Kalmar senast är Emil Skogh ÖIS bästa målskytt 2017. Totalt har det blivit fyra mål under försäsongen för 24-åringen. ÖISplay tog tempen på den målfarlige yttern inför lördagens träningsmatch mot Östers IF.

ÖIS bästa målskytt 2017 med fyra mål så här långt. Senast smällde du in ett mål mot Kalmar. Hur var den matchen att spela?
– Det var en jäkligt rolig match. Det var sol, bra väder och vi hade bra stämning. Vi fick in en bra känsla från träningsveckan och kom ut med mycket energi som visade sig i spelet, säger Emil Skogh.

Kan du berätta om ditt mål?
– Jag får bollen av Jens (Cajuste) som vänder upp och sätter den perfekt på bortre foten. Jag kommer i fart och viker in och klipper den i bortre, lågt.

Just att vika in och klippa till, är inte det lite av ditt signum? Du gör det ofta både på träning och under match. Är det så?
– Jag spelade till vänster förra året då var det inte riktigt så, då var det mer att jag kom runt. Jag ska försöka lära mig att gå åt båda hållen och försöka göra det bästa av det. Men jo, det är klart, det är lite av en favoritgrej kanske.

Snart är det dags för en ny match mot Öster på ÖIS-gården. Tankar inför det?
– Jag hoppas att vi tar med oss den här känslan som vi hade sist. Vi känner det på träning att vi har mycket energi och det märks att det börjar närma sig seriepremiär. Alla vill spela och är sugna. Det känns bra.

Avslutningsvis, hur känns formen så här under försäsongen?
– Den blir bättre och bättre. Det var lite tungt ett tag då vi hade mycket löpträning. Det börjar lätta upp sig nu och det känns i benen att det spritter lite. Det är en väldigt skön känsla.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn