Nyheter


Skoglund om drömmålet: ”Den satt”

17 september 2017

Matchen mot Falkenberg slutade 1-1 efter mål av Albin Skoglund. Hans första i ÖIS-tröjan – Och även hans första på seniornivå. Ett vackert mål, rätt upp i krysset.

Kan du berätta om målet?
– Det var en väldigt fin omställning från vår sida. De hade ett långt anfall som Danny (Ervik) lyckas bryta och slå en väldigt bra passning. Sen var det bara att fritt fram kändes det som. William (Atashkadeh) gjorde en väldigt bra löpning som lockade ner deras mittback vilket gjorde att jag hade en fri yta till skott och den satt. Det var skönt, säger Albin Skoglund.

Du skulle ju egentligen inte starta, men Daniel Sliper tvingades lämna återbud och då fick du starta istället. Hur förbereder man sig på något sådant?
– Jag förbereder mig likadant oavsett om jag ska starta eller inte. Vi fick reda på det rätt tidigt, nästan direkt när vi kom till arenan att han inte kunde spela. Det var tråkigt, men jag kände mig redo och det var jättekul att få spela, säger Skoglund.

Vad säger du annars om 1-1. Var det ett rättvist resultat?
– Nu i efterhand tycker jag att det var rättvist. Det var jättetråkigt med tanke på att vi leder och att vi släpper till i slutet. Men de har rätt mycket boll och anfall så jag får ändå säga att 1-1 är rättvist.

 

Biljetter till nästa match: Örgryte IS – Trelleborgs FF 26 september

 

Text: Johan Velagic