Sliper: "Skitskönt!" - Örgryte Fotboll

Sliper: ”Skitskönt!”

För första gången startade Daniel Sliper en match i superettan för ÖIS. Yttermittfältaren tog verkligen vara på sin chans och hamnade i målprotokollet. Här är skåningen i en intervju med ÖISplay direkt efter vinsten mot Åtvidabergs FF.

Vinst 2-1 mot Åtvidaberg och målskytt. Det var väl en helt okej startdebut?
– Ja, det tycker jag. Jag är supernöjd med både med min insats och lagets givetvis. Att vi kan göra en såpass bra första halvlek och skapa så många målchanser. Och sen att vi till slut kan hålla ut och vinna med 2-1. Det är skitskönt, säger Daniel Sliper.

Kan du ta oss igenom ditt mål?
– Inte för att göra en lång historia nu. Men jag tror att (Daniel) Paulson skjuter in den snett in och bakåt. Johan Elmander skarvar? En skarv kanske han kan få där. Så den piggas upp ganska bra och sen kommer jag och curlar in den till vänster. Jag bara drar till den, siktar på bortre och den slinker in där borta.

En annan som gjorde sin startdebut var ju Tommie Veljovic. Hur tycker du att han skötte sig?
– Superbra. Han går in och visar pondus direkt. Jag tror inte att han förlorar en nickduell i dag. Väldigt imponerad av honom. Han kommer från lägre divisioner, men går in och visar att han vill vara med och konkurrera. Så det är kul.

Annars såg gräset väldigt fint ut nu med. Var det så bra som det såg ut?
– Det är en fantastisk plan. Vi kan bedriva ett bra passningsspel på den och det kommer nog att bli ännu bättre med tiden tror jag. När vi blir mer samspelta. Framförallt måste perioderna där vi är bra i matcherna bli längre. Nu har vi kanske en 10-15 minutersperiod sen går vi ner oss lite. Vi vill kunna styra så som vi gjorde i första halvlek i 90 minuter. Det hade varit gött. Att avgöra den här matchen lite tidigare.

 

Biljetter till nästa hemmamatch mot Östers IF.

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn