Nyheter


Sliper: ”Vi är starka hemma”

23 maj 2018

Daniel Sliper stod för ett imponerande inhopp. Redan efter en kvart kom han in på plan istället för Diego Montiel. Sliper tog på sig en av huvudrollerna med ett mål och en assist.

Känslan så här direkt efter 4-0 mot IFK Värnamo hemma på Gamla Ullevi?
– Det känns hur bra som helst. Vi gör en bra match. Från start går vi framåt och anfaller. Kvaliteten är inte alltid den bästa, men i offensivt straffområde är vi farliga i dag och det är därför vi gör fyra mål. Fantastiskt bra bakåt, stabila. Det rullar på, säger Daniel Sliper.

Du byttes in redan efter en kvart då Diego Montiel skadade sig. Hur förbereder man sig på det?
– Det är lite lurigt att komma in så. Man är inte beredd på det, men det är bara att gå in och köra. Försöka att ta uppvärmningen och de första minuterna på planen sen är det bara att komma in i det och sen är man igång. Det finns inte så mycket att göra. Men det är klart, det är inte den optimala uppladdningen, säger Sliper.

Och som du kom in i det då. Det var du som gjorde 1-0. Kan du berätta om målet?
– Det var Pålle (Daniel Paulson) som fick bollen på vänsterkanten och chippar in den. Jag löper in i straffområdet och trycker dit den helt enkelt. Den kämpar sig in över mållinjen, den tar stolpen och in. Det viktigaste var att det blev mål. Det var skönt att gå in i halvtid med ledning. Det blev lite mer avslappnat och sen rullade det bara på. Vi gör mål efter mål och självförtroendet växer. Det var kul att spela i dag.

Du fick även assist till 2-0-målet där Jacob Ericsson smällde in målet riktigt snyggt, med högern dessutom. Vad hände där egentligen?
– Ja, det var nästan roligare att passa fram Jacob så han får göra mål än att göra mål själv. För det händer inte ofta. Ja, jag får passa Jacob lite mer kanske så att han kan skjuta med sin vassa högerfot.

Hur var det att spela inför hemmapubliken?
– Det är som alltid. De stöttar oss alltid här och kommer hit till Ullevi. Vi trivs väldigt bra här. Vi har god känsla in innan matchen i omklädningsrummet. Vi vet att vi är starka hemma och det är en känsla som vi har i laget och som de som kommer och stöttar oss hjälper till att bygga upp.

 

Missa inte!

Biljetter till nästa hemmamatch: ÖIS – Falkenbergs FF 3 juni

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic