Spelare


Start A-laget Anton Andreasson

18 Anton Andreasson

Anton Andreasson
Position CM
Född 1993-06-26
Moderklubb IF Elfsborg
Längd 175 cm
Vikt 70 kg
Nationalitet Svensk 🇸🇪

Anton Andreasson fick sin fotbollsfostran i IF Elfsborg där han tog sig hela vägen upp till A-laget, ett A-lag i vilket spenderade två säsonger innan det blev en flytt till Pro Patria i italienska Serie D. Sejouren i Italien blev dock bara ett årig. Efter ett år i Italien vände Anton hem till Sverige och Jönköpings Södra i augusti 2017.

Väl i Jönköping var dock olyckan snabbt framme. 15 minuter in i debuten i Svenska Cupen på Ruddalen mot Utsiktens BK fick han likt Simon Nilsson lämna planen med en korsbandsskada. Kontraktet förlängdes dock rehabtiden ut men sommaren därefter bar resan vidare till Östers IF. Första hösten i Öster innebar 10 framträdanden, fem starter och tre assist, något som gjorde att han belönades med ett nytt kontrakt.

2019 blev Antons första hela säsong efter korsbandsskadan och den vänsterfotade innermittfältaren fick tillslut visa vad han kunde. Östers IF krigade förra säsongen i botten av superettan men för Anton Andreasson var säsongen ändå lyckad. Innermittfältaren var tongivande för sitt lag i flertalet matcher med sitt intensiva arbete och sin vänsterfot på det centrala mittfältet.

Vintern 2019 blev han Sällskapets första nyförvärv inför säsongen 2020