Spelare


Start A-laget Gustav Ludwigson

11 Gustav Ludwigson

Gustav Ludwigson
Position Anfallare
Född 1993-10-20
Kontrakt 2020-11-30
Längd 182 cm
Vikt 75 kg
Nationalitet 🇸🇪 Sverige

Gustav Ludwigson har tagit den långa vägen till elitfotbollen. Som 16-åring provtränade han för ÖIS ungdomslag. Då ansågs han vara för liten och fick ett nej med uppmaningen att höra av sig när han hade växt till sig.

Istället blev han kvar i moderklubben Mölnlycke IF där han spelade i Division 4 och 5 innan han bytte till Sävedalens IF där han gjorde tre säsonger. Efter ett starkt fjolår i Division 2 var klubben ytterst nära ett avancemang till Division 1.

Ludwigsons säsong gick inte obemärkt förbi och som 24-åring var det dags för hans andra provspel med ÖIS. Den här gången gällde det ett a-lagskontrakt och den här gången gick det vägen.

Anfallaren anslöt till ÖIS i december 2017 och gjorde en succéartad debutsäsong. Under sin allra första säsong på elitnivå gjorde han elva mål i Superettan 2018. Det tillsammans med sin uppoffrande spelstil blev han snabbt en publikfavorit. Ludwigson tilldelades priser som “Årets spelare” av ÖIS officiella supporterklubb Balders Hage.

Ludwigson har även en fin ÖIS-historia i släkten. Den gamle ÖIS-målvakten Robert Zander, med bland annat två OS på 20-talet, är nämligen Gustavs gammelmorfar.

» Statistik Gustav Ludwigson