Spelare


Start A-laget Kevin Ackermann

24 Kevin Ackermann

Kevin Ackermann
Position CM
Född 2001-05-24
Moderklubb Azalea BK
Längd 177 cm
Vikt 83 kg
Nationalitet Svensk 🇸🇪

Kevin Ackermann startade sin karriär i Azalea BK som femåring men det var i Angereds United han fick sitt stora erkännande och värvades därifrån till BK Häcken 2017 och gjorde som 16-åring debut för Hisingsklubben som en av de yngsta allsvenska debutanterna någonsin. Året därpå hamnade han på ansedda brittiska tidningen The Guardians lista över världens största talanger som enda svenska spelare.

I november 2018 accepterade BK Häcken ett bud från italienska AC Fiorentina men på läkarundersökningen upptäcktes ett tidigare okänt hjärtfel som vände det mesta upp och ned för Kevin. Den talangfulle innermittfältaren begav sig till Belgien för vidare undersökning och fick där höra att hjärtfelet var så allvarligt att om de inte åtgärdades innan han fyllde 25 kunde det bli livshotande.

Efter en lyckosam operation friskförklarades dock Kevin som den 5 augusti i år var tillbaka i träning med BK Häckens A-lag och under hösten var i så gott slag att han kunde börja spela matcher med U21-laget.

Efter säsongen valde Kevin dock att bryta sitt kontrakt med Hisingsklubben för att söka sig någonstans där han fick mer speltid och då kom ÖIS snabbt in i bilden och under fredagseftermiddagen 3 januari kunde de sista papperna skrivas på i ÖIS-gårdens konferensrum.