Spelare


Start A-laget Lars Mendonca Fuhre

27 Lars Mendonca Fuhre

Lars Mendonca Fuhre
Position Mittfältare
Född 1989-09-29
Kontrakt 2018-11-30
Längd 179 cm
Vikt 77 kg
Nationalitet 🇳🇴

Lars Mendonca Fuhre är från Norge och han inledde sitt fotbollsspelande som knatte i moderklubben Hokksunds FK som är beläget väster om huvudstaden Oslo.

Som 16-åring lämnade han Hokksund för elitklubben Strömsgodset IF där han anslöt till deras akademi. Den unge Fuhre fick däremot chansen i den norska högstaligan redan under sitt första år genom två inhopp.

I brist på speltid kommande säsong flyttade mittfältaren vidare till Nybergsund där han var i två år i den näst högsta serien. Därefter snappade Ålesund upp Fuhre som gjorde fyra säsonger i högsta ligan.

Nästa klubbadress blev Hammarby. Fuhre spelade samtliga matcher i Superettan 2014 och bidrog med sina sju mål att Hammarby gick upp i Allsvenskan. Året därpå antecknades han för 14 matcher i Allsvenskan.

Därefter återvände 28-åringen hem till Norge och Mjöndalen i den norska tredjeligan. Sejouren blev kortvarig då han återvände till Sverige. Den här gången till Öster där han spelade 28 matcher i fjol under Thomas Askebrand och nio i år innan han skrev på för ÖIS.