Nyheter


Steve Nilsson och Nicholas Wallin Nastaj flyttas upp

1 november 2017

Steve Nilsson blir ny U19-tränare och Nicholas Wallin Nastaj tar över U17-laget. Båda inleder sina roller 6 november.

Steve Nilsson hade i år hand om U17-laget. Som nykomlingar ledde han laget till en femteplats som nykomlingar i U17 Allsvenskan. Säsongen innan vann han Division 1 med laget och tog tillbaka ÖIS till finrummet. Den 6 november tar han över som U19-tränaren då Robert Vilahamn och ÖIS som bekant går skilda vägar. Kontraktet med Nilsson är ett år med option på ytterligare två år.

– Det ska bli spännande att ta sig an U19 som nu också är i Allsvenskan. Det är en liknande resa de har gjort. Precis som U17 i fjol vann U19 Division 1 i år och är klara för Allsvenskan nästa år. Nu ska vi försöka att etablera oss där också. Det gäller att vara ödmjuka och jobba på för att uppnå våra mål. Sen vill vi framförallt att spelarna utvecklas, förhoppningsvis kan vi ta fram spelare som kan ta klivet upp från akademin till ÖIS A-lag, säger Steve Nilsson.

Som ny U17-tränare lyfts nu U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj upp. Inför i fjol anslöt han till ÖIS från BP. Under sin första säsong i ÖIS lyckades han att ta U16 till A-slutspelet i den nationella serien. Från och med den 6 november är han numera U17-tränare i ÖIS. Kontraktet är skrivet på två år med option på ytterligare två år.

– Det är en stolthet jag känner att få ta över ansvaret för U17 här i ÖIS. Det är inspirerande att få fortsätta det jobb som vi började med i U16 och ta vidare det till U17, säger Nicholas Wallin Nastaj.

Akademichef Niklas Allbäck:
– Först och främst är det oerhört glädjande att vi nått en överenskommelse med både Steve och Nicholas för en fortsättning i akademin kommande år. Jag känner mig väldigt bekväm med att Steve och Nicholas nu flyttar upp ett snäpp vardera och kommer vidareutveckla det som vi lagt grunden till de senaste 2-3 åren med akademin. De kan verksamheten, är bekväma i vår spelarutbildningsplan och känner spelarna väl vilket möjliggör för oss att bara fortsätta jobba med de högt uppsatta målen vi satt för akademin kommande säsonger.

 

Biljetter till den avslutande omgången borta mot IFK Värnamo 4 november

 

Text: Johan Velagic