Nyheter


Stojan Lukic klar för ÖIS

27 november 2016

Örgryte IS och Stojan Lukic har kommit överens om en övergång. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2018 med en option på ytterligare ett år. Den rutinerade målvakten ansluter närmast från Halmstad.

Stojan Lukic har spelat 266 matcher i allsvenskan (89) och superettan (177). Föregående säsong startade 36-åringen samtliga matcher för Halmstads BK som han förde upp i allsvenskan i år. Faktum är att han under de nio senaste säsongerna endast missat fem matcher, resterande har han startat i.

Nu har Stojan valt att krita på ett 2+1-årskontrakt med Örgryte IS.
– Det känns helt, helt, fantastiskt. Först och främst är ÖIS en väldigt fin och anrik förening med väldigt många år på högsta nivå och en massa titlar. Jag hade ett par alternativ, men efter ett snack med Marcus Lantz blev ÖIS ett solklart val för mig. Jag gillade det han kom med och ÖIS sätt att spela fotboll. ÖIS är en fin förening och det känns bara bra att komma hit, säger Stojan Lukic.

ÖIS välkomnar Stojan till det finaste av Sällskap och blickar framåt mot nästkommande säsong.

FAKTA
Född: 1979-12-28
Position: Målvakt
Moderklubb: Västerhaninge IF
Tidigare klubbar: Västerhaninge IF, IF Leikin, IS Halmia, Högaborgs BK, Landskrona BoIS, Assyriska FF, Falkenbergs FF och Halmstads BK.

 

Text: Johan Velagic