Supporter


Hjärtefrågor

Att ge stöd och ställa upp för andra är något som ÖIS värnar högt. Grundaren av vårt kära idrottssällskap, Wilhelm Friberg, var mån om att se till även de som hade det mindre gott ställt eller på annat sätt var i nöd hade det bra. Det kommer vi aldrig att glömma.

Free Dawit

Free Dawit


Dawit Isaak är en svensk-eritreansk journalist som sitter fängslad i Eritrea utan rättegång sedan 2001 utan möjlighet till kontakt med omvärlden.

Genom Dawits bror, Esayas Isak, fick ÖIS kontakt med föreningen Free Dawit, som jobbar för att frige Dawit. ÖIS blev direkt väldigt engagerade i frågan och har sedan dess kämpat tillsammans med Free Dawit för hans frigivelse. Vi ger oss inte förrän han en dag sitter tillsammans med oss på Dawit-läktaren på Gamla Ullevi.

Friends

Friends


Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning och kränkningar. Visionen för både Friends och ÖIS är ett samhälle där barn och ungdomar växer upp i trygghet och jämlikhet.

Friends utbildar årligen ÖIS ledare och spelare i hur man motverkar mobbning och hur man som individ kan bidra till ett mer jämlikt samhälle.

ÖIS mot cancer

ÖIS mot cancer


Vi har under åren förlorat många ÖIS:are till sjukdomen och vi tycker att det är hög tid att göra något åt det. Tillsammans kan vi bidra till att utveckla och ge cancerforskningen möjligheter att nå sina mål. Under oktober månad så spelar vi en Superettanmatch där cancern är motståndare – ÖIS mot cancer!

West Pride

West Pride


ÖIS Fotboll står bakom West Pride i deras värderingar och visar så genom att delta i det årliga Pride tåget med såväl spelare, ledare, styrelsemedlemmar och supportrar. Precis som West Pride vill vi uppmuntra till ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller uttryck.