Nyheter


Tähti: ”Får ta och ge lite smällar”

9 april 2018

Säsongerna 2015 och 2016 spelade Filip Almström Tähti i Frej. I går söndag spelade han mot klubben från Täby när ÖIS plockade ytterligare en seger.

Två matcher, två segrar, sex poäng. Vad säger du om inledningen?
– Givetvis skönt att få vinna. Två matcher och sex poäng är det bästa vi kan ha. Sen att spelet inte riktigt har varit som vi önskar är det ändå starkt att kunna vinna. Det är det som räknas i slutändan. Det känns bra på träningar och vi har gjort en del bra matcher innan. Spelet kommer, säger Filip Almström Tähti.

Vad säger du om vinsten nu mot Frej? Hur tyckte du att det såg ut?
– Vi kontrollerar det i den första (halvlek). Vi får utdelning på två fasta situationer. Vi spelar inte jättebra, men hade kunnat utnyttja våra lägen lite bättre. I andra går vi ner oss totalt och låter dem göra det de är bra på. Det blir mycket kamp och vi är för långsamma med att flytta boll och spelar den fotbollen vi vill. Då blir det lite kämpigt i slutet, säger Almström Tähti.

För egen del, du åkte på en del smällar. Det var rätt tufft där ute va?
– Ja, det blir ju så när vi inte riktigt är på tårna. Då kommer de in i duellerna och då får man ta lite smällar, men jag fick ge några också så det går nog jämnt ut.

Du har ett förflutet i Frej. Hur var det att spela mot sin gamla klubb?
– Det var kul. Jag har inte spelat mot dem. Det var roligt att se några ansikten man kände igen och sen var det givetvis skönt att få vinna.

Tävlingsdebuten här på Gamla Ullevi, hemmapremiären. Vad säger du om stämningen?
– Roligt med så mycket folk. Klacken håller igång hela tiden och man känner deras stöd. Det var kul att vi kunde få bjuda på vinst. Jag hoppas att de fortsätter att komma.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic