Nyheter


Thomas Askebrand inför Genrepet

21 mars 2018

Genrepet på lördag närmar sig snabbt. ÖIS huvudtränare Thomas Askebrand delar med sig av sina tankar inför det stundande derbyt mot IFK Göteborg.

Det är inte många dagar kvar till Genrepet på lördag nu, men om vi börjar med förra veckan. Träningslägret i Spanien. Hur skulle du sammanfatta det?
– Ett bra läger med härliga faciliteter. Det var skönt att komma ut på gräs, grabbarna fick mycket tid med varandra, ha lite kul och umgås. Vi har en jättebra grupp, de fick gotta sig lite extra helt enkelt, säger Thomas Askebrand.

Nu är truppen tillbaka i Sverige igen och på lördag är det dags för Genrepet. Derbyt mot IFK Göteborg. Dina tankar inför det?
– Derby är alltid derby. Det är kul att lira. Det var längesedan lagen möttes så det ska bli spännande och kul. Blåvitt är i en ny fas och det är väl vi också egentligen. Det blir hett som ett derby ska vara, säger Askebrand.

Det är sista matchen innan seriepremiären mot Varberg borta. Vad hoppas du kunna få för svar i Genrepet på lördag?
– Det är mer att det vi jobbar på i vardagen, det vi har börjat bygga, de grejerna vill man se i slutändan. Sen är det klart att man vill göra ett bra resultat, men det viktiga är ändå att sätta grejerna.

Vad har du att säga till alla ÖIS:are som ännu inte har köpt biljett till matchen?
– De borde gå givetvis! Man kommer själv ihåg när det var fullsatt på Ullevi och man var och kikade. Det är en häftig atmosfär och kul att uppleva.

 

Missa inte!

Biljetter till Genrepet

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic