Nyheter


Thomas Askebrand inför seriefinalen mot Falkenberg

2 juni 2018

ÖIS hade serieledningen i en månad innan Falkenberg gick om i senaste omgången. Nu möts de två lagen i en tidig seriefinal på Gamla Ullevi där ÖIS har radat upp fyra segrar på lika många försök.

En sur 1-3-förlust borta mot Brage i Dalarna och dessutom två röda kort. Finns det någonting du kan ta med dig från den matchen?
– Nä, egentligen inte. En sur match. Vi har varit ganska griniga på SEF med tanke på att vi var det enda laget som fick tre matcher på sex dagar och varav två borta. Det var en tuff bortamatch med bussresan. Det blev så att vi inte riktigt orkade och det var det man var lite rädd för innan också. Sen ska man inte skylla på massa saker, men vi påtalade ganska tidigt och känns ganska tråkigt att vi inte blev hörda av SEF kan jag tycka. Men shit happens. Nu är det bara att släppa det och får man göra någonting bättre i framtiden istället, säger Thomas Askebrand.

Närmast i framtiden väntar nu Falkenberg på söndag. Din första elitklubb som tränare. Vad har du att säga om den föreningen?
– Fantastisk förening. Fin på alla sätt och vis. Bra människor i och runt klubben. Det var fem fina år, det är en jättefin klubb. Det är en klubb som också åkte ur Allsvenskan för två år sedan och har egentligen satsat för att komma tillbaka redan förra året och fortsätter sin satsning i år. De har gjort bra saker och har en ganska bra och bred trupp. Det visar resultatet, de leder serien nu. En tuff match, men samtidigt rolig, säger Askebrand.

Vad säger du om deras säsong så här långt? Vad är det för slags lag?
– Det är framförallt ett lag som jobbar hårt för varandra och är duktiga defensivt. Sen har de kanske seriens snabbaste och rappaste omställningsspel. Det gäller att göra rätt grejer mot dem annars går det fort.

För ÖIS del är det en del spelare som missar matchen både på grund av avstängningar och skador. Samtidigt öppnar det upp för andra spelare som får chansen i startelvan.
– Så är det. Under en säsong sker saker och ting. Det är egentligen inga konstigheter med det. Nu är det några andra som får möjligheten istället och vi kommer att ställa upp med ett bra lag på planen i vilket fall som helst. Det är bara att köra egentligen för våran del.

Så hur ställer vi upp då?
– Haha, det ser vi på söndag.

 

Missa inte!

Biljetter till seriefinalen mot Falkenbergs FF 3 juni

Biljetter till Originalderbyt 12 juni

SommarSällskapet – Följ ÖIS i sommar

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic