Nyheter


Thomas Askebrand ny tränare i Örgryte IS

13 november 2017

Thomas Askebrand blir ny huvudtränare för Örgryte IS. Kontraktet är skrivet på 2+1 år och Askebrand tillträder tjänsten 1 januari 2018.

Som fotbollsspelare gjorde Thomas Askebrand flertalet säsonger för Åsa IF. Som högst nådde han ett kval till dåvarande motsvarighet till Superettan. Därefter inledde han sin tränarkarriär. 49-åringen har gjort åtta säsonger i Superettan. Närmast kommer Askebrand från Östers IF som hann vann Division 1 Södra med i fjol. I år ledde han nykomlingarna till en femteplats i Superettan.

– Vi är väldigt glada att kunna knyta Thomas till oss. Han är helt rätt som tränare för ÖIS. De avgörande faktorerna för att det blev Thomas är att han är bra på att bygga starka grupper och uppnå resultat. Han är väldigt mån om att ÖIS ska ha en bra och fungerande akademi. Dessutom är han en jädra fin kille. På frågan om han hade kunnat tänka sig att träna ÖIS om det blev Division 1 svarade han “Absolut, alla dagar i veckan”. Det visar vilken inställningen han har mot både föreningen och uppdraget här hos oss. Vi tror att Thomas är den tränaren som kan ta oss tillbaka till Allsvenskan. Det är den långsiktiga målsättningen vi har. Nu tar vi sats mot 2018 där vi redan nu kommit en bra bit med lagbygget, säger ordförande Joacim Nordh.

Vid sin sida kommer han att ha Sören Börjesson som fortsätter som assisterande tränare även nästa säsong. Just nu pågår även förhandlingar med Fredrik Björck om en roll som assisterande tränare.

– Vi får en kontinuitet med Sören som fortsätter i ledarstaben. Vi har även gett Fredrik ett förslag och hoppas på honom med nästa år, säger Nordh.

Kontraktet med Thomas Askebrand sträcker sig över 2+1 år. Han tillträder sin tjänst som huvudtränare 1 januari 2018.

– Jag ser fram emot detta väldigt mycket. Det finns en stor potential i laget som känns väldigt spännande, säger Thomas Askebrand och fortsätter:

– Jag gillar när det är en familjär känsla i både trupp och förening, det är något jag hoppas kunna bidraga med. Jag vill jobba med en grupp som trivs och vill vara vill vara tillsammans. Som jobbar hårt för varandra, som är beredda att löpa extremt mycket. Som är ödmjuka och alltid tittar sig i spegeln. Det finns inga enkla vägar, men jag tror stenhårt på att en stark grupp kan försätta berg, säger Askebrand.

Vi hälsar Thomas Askebrand varmt välkommen till Örgryte IS!

Fakta Thomas Askebrand
Ålder:
49.
Klubbar som spelare: Åsa IF.
Klubbar som tränare: Västra Frölunda (assisterande). Falkenberg FF, Gais och Östers IF.

 

Text: Johan Velagic
Foto: Urban Nilsson – Smålandsposten