Tre juniorer flyttas upp till A-lagets träningsgrupp - Örgryte Fotboll

Tre juniorer flyttas upp till A-lagets träningsgrupp

ÖIS lyfter upp tre spelare från de egna leden till A-lagets träningsgrupp. Det handlar om Jonatan Sahrman, Victor Niklasson och Tim Stolt Hermansson.

Trion har redan börjat träna lite smått med A-laget. Efter sommaruppehållet ingår U19-spelarna Jonatan Sahrman, Victor Niklasson och Tim Stolt Hermansson i A-lagets träningsgrupp. Juniorerna kommer fortsatt att spela matcher med U21- och U19-laget.

– Det är en tanke att ge spelarna en möjlighet att vänja sig vid tempot och intensiteten vid A-lagsträningar. Det är tre spelare vi tror på mycket och som vi vill sporra lite extra i deras utbildning och utveckling. Det handlar främst om träning. Tanken är att de fortfarande ska matchas i U21 och U19 där de ska vara med och bidra till att ta upp U19 i allsvenskan, säger akademichefen Niklas Allbäck.

Jonatan Sahrman är född 1998 och spelar både som ytterback och yttermittfältare. 19-åringen spelade en del träningsmatcher med A-laget i vintras och var även uttagen i Svenska Cupen-matchen mot Vänersborgs FK.

Victor Niklasson är också född 1998 och spelar som central mittfältare. 19-åringen anslöt inför säsongen till ÖIS från IFK Göteborg. Den lille mittfältaren spelade även han en del minuter i träningsmatcherna under försäsongen i vintras.

Tim Stolt Hermansson är född 2000 och spelar främst som central mittfältare, men är inte alls ovan att spela ute på en kant. Inför denna säsong lämnade han Ytterby IS för spel i ÖIS. Under vårsäsongen har 17-åringen blivit uttagen till sex matcher i superettan, men ännu inte fått debutera. 9-14 juli åker mittfältaren till Bosön där P17/00 landslagsläger väntar.

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn