Nyheter


Tredje raka krysset – 1-1 mot Falkenberg

Precis som i våras blev det delad pott mellan ÖIS och Falkenberg. 1-1 slutade den händelserika matchen nere i Halland efter en kvittering från Hannes Sahlin. Falkenberg ny serieledare. ÖIS kvar på sjätteplatsen i tabellen efter tredje raka krysset.

ÖIS hade en tuff första halvlek nere i Falkenberg. De nyblivna serieledarna tog tag i matchen direkt och var det lag som skapade mest och hade mest boll.

Falkenberg hade två stolpträffar. Först var det Anton Wede från distans som prickade den bortre stolpen. Inte långt efter drog Erik Pärsson iväg bollen hårt mot mål. Skottet klockrent högt upp i den främre stolpen.

Till slut kom målet för Falkenberg. 19-årige John Björkengren stod för ett av säsongens mål. Mittfältaren drog till långt utifrån och bollen borrade sig stenhårt rätt in i bortre krysset. Helt otagbart för Stojan Lukic i målet. Hallänningarna i 1-0-ledning efter 25 minuter.

Efter målet tryckte Falkenberg på för ytterligare ett mål, men Lukic stod emot och gjorde bland annat en jätteräddning på ett skott efter ett riktigt flipperspel inne i straffområdet.

Närmast mål ÖIS kom var i slutet på halvleken. Efter en hörna slog Jacob Ericsson in ett inlägg i andravågen. David Engström nådde högst och nicken gick mot bortre hörnet dit Gustav Ludwigson rusade. Anfallaren hann inte fram och bollen gick precis utanför. Falkenberg i ledning med 1-0 efter första halvlek.

I andra halvlek var ÖIS retsamt nära en kvittering direkt i upptakten. I den 48:e minuten avancerade Diego Montiel med bollen, kollade upp och försökte knorra in bollen i bortre hörnet. Skottet såg ut att gå in, men bollen tog i insidan av stolpen och ut.

ÖIS gjorde en uppryckning i andra halvlek och skapade flertalet chanser. Bland annat hade Lars Fuhre en dubbelchans. Först gick norrmannen på avslut från distans där målvakten Hampus Nilsson stod för en bra räddning. Returen gick ut till ÖIS och Fuhre kunde på nytt dra iväg ett skott. Denna gång gick bollen över.

Falkenberg var heller inte ofarliga och matchen böljade rejält. Efter dryga timmens spel var ÖIS nära en kvittering på en hörna. Falkenberg satte igång en kontring där Erik Pärssons skott styrdes via en uppoffrande David Engström och Stojan Lukic stod för en fantastisk reflexräddning. I anfallet efter tilldelades ÖIS ett bra frisparksläge.

Montiel tog hand om frisparken. Nilsson i Falkenbergmålet tvingades till en räddning där han styrde bollen upp i ribban. På returen störtade Hannes Sahlin fram och kunde tråckla in kvitteringen till 1-1 i den 67:e minuten.

Avslutningen på matchen var jämn med knapp fördel för ÖIS spelmässigt. Sällskapet skapade några fler chanser än hemmalaget. Bland annat hade Montiel en frispark som touchade överliggaren.

En händelserik match med flertalet högkvalificerade chanser slutade till sist 1-1. Precis som i våras delade lagen på poängen. Falkenberg ny serieledare medan ÖIS behåller si sjätteplats i tabellen.

I nästa match för ÖIS väntar den nya formstarka serietvåan Helsingborgs IF på Gamla Ullevi 14 augusti. Biljetter till den matchen köper du här. Eller så är du med hela hösten när det avgörs och köper ditt halvårskort här.

Falkenbergs FF – ÖIS 1-1 (1-0)
25´ 1-0 John Björkengren
67´ 1-1 Hannes Sahlin

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
8 Jakob Lindström – 23 David Engström – 6 Hannes Sahlin
22 Filip Almström Tähti – 9 Simon Nilsson – 20 Diego Montiel – 18 Jacob Ericsson (K)
10 Dida Rashidi – 15 Gustav Ludwigson – 27 Lars Mendonca Fuhre

Avbytare
12 Kristoffer Björk (mv), 5 Anton Lans, 7 Daniel Sliper, 11 Gabriel Altemark Vanneryr, 14 Daniel Pailson, 19 Jesper Jörnvik, 96 Alibek Aliev.

Missa inte!

Var med när det avgörs – Boka ditt halvårskort i dag
Stötta Enkronasmatchen
Kolla in vår webshop Store 1887