Tvåmålsskytten Sliper: "Glad över att jag kan hjälpa laget" - Örgryte Fotboll

Tvåmålsskytten Sliper: ”Glad över att jag kan hjälpa laget”

Bänkad senast. Matchvinnare i dag mot Falkenberg. Daniel Sliper sänkte hallänningarna med sina två mål i 2-1-viktorian på Gamla Ullevi.

2-1-vinst hemma mot Falkenberg. Vad var din bild av matchen?
– Det var en tuff match och en tungsprungen plan. Det var två lag som försöker att gå ut och spela. Vi är snäppet vassare än dem hela matchen vad gäller bollinnehav och skapade chanser. Vi känns väldigt solida bakåt. Jag vill kanske att vi hade stängt matchen lite tidigare, säger Daniel Sliper.

Du gjorde båda målen i dag. Tvåmålsskytt, hur känns det?
– Det känns bra att från att sitta på bänken senast till att komma in och göra mål. Jag är jätteglad. Jag fick ett bra inlägg av Danny (Ervik) det sista. Han skjuter mig i huvudet egentligen så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Men det blev mål och jag är glad över att jag kan hjälpa laget.

Ja, kan du ta oss igenom målen lite snabbt?
– Första är en kontring. Emil (Skogh) driver upp och spelar ut. Jag kommer med fart och stannar in lite och låter honom komma runt så att han drar med sig ytterbacken. Sen skjuter jag i första. Andra målet är när Pålle (Daniel Paulson) och Danny (Ervik) kombinerar på kanten och slår ett hårt inlägg. Det var bara att sätta dit huvudet.

Det var ett nyss anfallspar i Emil Skogh och Martin Mutumba. Hur var det att spela bakom dem ute på din kant?
– Det funkade bra. Det är lite ny position för Emil, men jag tycker att alla gör en jättebra match och ett hårt jobb. Vi spelar oss fram till många chanser, eller till sista tredjedelen och sen är det sista passet som ska bli lite vassare. Vi gör en bra match och kontrollerar det ända in i slutet. Kanske skulle man vilja ha något till mål så att vi kan få lättare sista tio minuter. Vi gör en bra match och vi reser oss efter att de gör 1-1. Det är viktigt. Det är starkt.

Avslutningsvis, ny match redan på söndag med Syrianska borta. Hur många mål gör du då?
– Jag vet inte. Jag lovar inte sådant. Jag är glad om vi kan åka ifrån med en bra insats och tre poäng. Nu har vi fått den här vinsten och kollar uppåt i tabellen.

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – IFK Värnamo 25 maj

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn