Nyheter


Tyler Sernling kallad till P01-landskamper

Tyler Sernling | Yttermittfältare | U19
Tyler Sernling | Yttermittfältare | U19

ÖIS Tyler Sernling är kallad till en 3-Nationsturnering i England med P01-landslaget. Där väntar landskamper mot just England samt Tjeckien 11 och 13 oktober.

I maj i år var P01-landslaget iväg och spelade U17-EM i England. Sverige nådde då kvartsfinalen och slutade topp åtta i hela Europa.

Nu återvänder landslaget till England för en 3-Nationsturnering. Matcher mot England 11 oktober och Tjeckien 13 oktober står på schemat.

Den nye P01-förbundskaptenen Tomas Turesson har kallat en landslagstrupp på 18 spelare. En av dessa spelare är Tyler Sernling från ÖIS.

Redan 2009 kom en åttaårig Tyler Sernling till ÖIS från moderklubben Lunden ÖBK. Nio år senare är han kvar i föreningen och har klättrat upp till U19-laget i akademin.

I fjol smällde han in 15 mål i U17 Allsvenskan och satt även med på bänken i Superettan vid ett tillfälle. Året innan var han med och tog upp U17 till Allsvenskan, skrev ungdomskontrakt med ÖIS och blev även klubbens första spelare på fem år att spela en officiell ungdomslandskamp. Nu är det dags igen.

ÖIS Fotboll säger grattis till uttagningen och önskar Tyler stort lycka till i landskamperna.

FAKTA
Namn: Tyler Sernling Oliveira
Född: 17 januari 2001
Position: Yttermittfältare
Moderklubb: Lunden ÖBK
Tidigare klubbar: Lunden ÖBK

Missa inte!

Biljetter ÖIS – Degerfors IF 9 oktober
Stötta Enkronasmatchen