Nyheter


U19-kaptenen Randsalu: ”Vet hur viktig den är”

1 september 2017

I morgon lördag spelar U19 seriefinal hemma mot Helsingborg. Ta er till ÖIS-gården och stötta vårt duktiga U19 i deras jakt på allsvenskt avancemang. Avspark 13.00 på ÖIS-gården. Fritt inträde som vanligt. Ses då!

Du missade första halvan av säsongen på grund av ett lår, men har kommit tillbaka nu i slutet. Hur är det att vara tillbaka ute på planen?
– Det är fantastiskt eftersom det är fotbollen jag älskar. Det är helt underbart att vara tillbaka, säger U19-kaptenen Christoffer Randsalu.

Ni har haft en väldigt stark säsong hittills. Efter 16 omgångar är ni fortfarande obesegrade och har 14 vinster. Hur har du upplevt det hela?
 – Jag har varit med på sidan från början och det har sett riktigt bra ut. Det har nästan blivit bättre och bättre för varje match som har gått. Gubbarna jobbar på fantastiskt så det är riktigt kul, säger Randsalu.

Hur är det att vara lagkapten för det här laget?
– Det är en ära. Det är väldigt kul och roligt att få leda laget.

I morgon lördag är det seriefinal. Tabelltvåan Helsingborg, som är åtta poäng bakom med en match mindre spelad, kommer på besök. Hur ska det bli?
– Det ska bli riktigt kul. Skönt att få en svår match. Vi har haft några lite svårare (matcher) och vissa lättare. Men det här tror jag kan bli en av de tuffaste. Det ska bli riktigt roligt.

Förbereder man sig som vilken match som helst eller hur går tankarna?
– Det är väldigt mycket mer snack om den här matchen i laget. Vi försöker att hålla ett ännu bättre fokus eftersom vi vet hur viktig den är.

Till alla ÖIS:are där ute som kanske funderar att ta sig till matchen. Vad har du att säga till dem? Varför ska de ta sig till ÖIS-gården i morgon lördag?
– Det kommer att bli en riktigt bra match och vi behöver allt stöd vi kan få så det hade varit riktigt roligt att få så många som möjligt som kan vara där och stötta oss.

 

U19-tränaren Vilahamn inför Seriefinalen: ”Jag är hoppfull”

Som vanligt är det fri entré som gäller när ungdomslagen spelar. Det är bara att komma förbi gården på lördag och stötta killarna!

Biljetter till måndagens Originalderby

 

Text: Johan Velagic