U19 vann seriefinalen – Allsvenskan mycket nära nu - Örgryte Fotboll

U19 vann seriefinalen – Allsvenskan mycket nära nu

Trots en mardrömsstart lyckades U19 vända och vinna seriefinalen mot Helsingborg. 3-1 skrevs slutresultatet till. Nu är är det allsvenska avancemanget ytterst nära!

Klockan hade inte ens hunnit ticka upp till två minuter innan olyckan var framme. Efter ett långskott som tog i ribban kunde Pelle Rosenlind slå in returen i öppet mål. En mardrömsstart och 0-1 i baken direkt framför storpubliken på ett soldränkt ÖIS-gården.

Ungdomarna kom dock tillbaka. ÖIS skakade av sig inledningen tämligen snabbt och tog tag i matchen. Trots ett spelövertag och ett par vassa målchanser var det fortfarande 0-1-underläge i halvtid. Skåningarna var inte heller ofarliga och hade en del omställningar. Två gånger om räddade mittbacken Patrik Svensson upp det hela med en fantastisk brytning och minst lika fantastisk block.

Sen kom laget ut och fullständigt dominerade i andra halvlek. Direkt på avspark var det gasen i botten som gällde. Utdelningen lät därför inte vänta på sig. Direkt i upptakten kunde Theodor Hult Berényi snyggt vägga sig igenom försvaret tillsammans med Sebastian Olsson. Yttern kom fri och kunde kyligt pricka in kvitteringen till 1-1.

ÖIS var inte nöjda där. Laget fortsatte att trumma på och efter dryga timmens spel kom även ett välförtjänt ledningsmål. Lille liraren Victor Niklasson slog en fin hörna som Mohamed Said nådde högst på och kunde nicka in till 2-1 i bortre hörnet.

Endast fem minuter senare var det dags igen. Denna gång var det en annan liten lirare, Tim Stolt Hermansson, som stod för assisten. Mittfältaren slog en härlig frispark som nyss inkomne Marwin Leidewall nickade in till 3-1.

ÖIS imponerade stort i andra halvlek och kunde sånär även få in 4-1, men Jonatan Sahrmans avslut rullade retsamt i stolpen och ut.

I och med denna härliga och viktiga vinst är nu avancemanget till U19 Allsvenskan 2018 extremt nära. Glappet ner till Helsingborgs IF är nu elva poäng. Skåningarna har fyra matcher kvar att spela. De kan alltså plocka tolv poäng vilket innebär att Helsingborg fortfarande har en teoretisk chans att komma ikapp.

ÖIS å sin sida har tre matcher kvar att spela och behöver endast två poäng för att vara helt säkra på seriesegern. Det allsvenska avancemanget kan alltså säkras i nästa match borta mot Karlskrona. Ett Karlskrona som ligger sist och har -51 i målskillnad och som tidigare i dag förlorade med 0-12 mot IFK Värnamo. Vinst mot Karlskrona nästa söndag och U19 Allsvenskan 2018 är ett faktum.

 

Tabell och spelschema

Biljetter till Originalderbyt

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn