U21: Gais – ÖIS 3-1 - Örgryte Fotboll

U21: Gais – ÖIS 3-1

Torsdagens U21-derby slutade med en förlust. Gais vann med 3-1 efter ett hattrick av AIK-lånet Rickson Mansiamina. ÖIS mål prickades in av 17-årige Mohamed Said.

Gais tog revansch från förra mötet lagen emellan. Då stod ÖIS som segrare med 3-2. Nu blev det istället en förlust med 3-1. Samtliga målen för hemmalaget gjordes av 19-årige lånet från AIK, Rickson Mansiamina.

Redan efter fem minuter öppnade Mansiamina målskyttet till 1-0. ÖIS replik kom blixtsnabbt minuten efter. 17-årige Mohamed Said kvitterade till 1-1 bara minuten senare. Därmed har den unge anfallaren gjort mål i U17-, U19- och U21-laget denna säsong. Precis som jämnårige Socras Lutonda, båda födda år 2000.

Rivstarten i matchen fortsatte. I den 16:e minuten slog Mansiamina till än en gång och lade in 2-1. I slutet av matchen, när ÖIS jagade en kvittering, kom den berömda spiken i kistan. För tredje gången i matchen målade Mansiamina. 3-1 i den 86:e minuten, det blev även slutresultatet i denna match på Gaisgården.

I och med förlusten har ÖIS sex poäng på lika många matcher. I den haltande tabellen ligger ÖIS kvar som sexa. Nästa match för U21 spelas fredag 26 maj hemma mot Landskrona BoIS. Hela spelschemat och tabell för U21-serien finner du här.

 

Gais – Örgryte IS 3-1
ÖIS målskyttar: Mohamed Said.

Så startade ÖIS
Marcus Alexandersson
David Johansson – Armel Zola – Patrik Svensson – Jonatan Sahrman
Tim Stolt Hermansson – Rasmus Bozic – Alexis – Theodor Hult Berényi
Jens Cajuste – Mohamed Said

Avbytare: Otto Peterson, Victor Niklasson, Omar Conteh, Sebastian Olsson, Socras Lutonda, Ludvig Wiklander.

Biljetter till Örgryte IS – IFK Värnamo 25 maj

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn