U21 inledde serien med härlig derbyvinst - Örgryte Fotboll

U21 inledde serien med härlig derbyvinst

ÖIS inledde U21-serien på allra bäst sätt genom att tvåla dit Gais med 3-2. Samtliga målen föll i en händelserik andra halvlek.

Efter en lugn första halvlek blev det en målexplosion sista 45 minuterna. ÖIS startade andra halvlek piggt och kunde gå ifrån till en 2-0 ledning i U21-premiären.

Den centrala mittfältaren Rasmus Bozic var lagets äldsta i dag med sina 20 år och det åldermannen som öppnade målskyttet. Bollen hamnade vid Bozic fötter inne i straffområdet innan den lille mittfältaren krutade in 1-0 högt.

Kort efter ledningsmålet var det dags för 2-0. Gais tappade boll i ett anfall och ÖIS utnyttjade detta på bästa sätt. Med en blixtrande snabb omställning gick bollen som på ett snöre fram till Tim Stolt Hermansson. 16-åringen som fick chansen ute till vänster tog emot bollen och kunde kyligt rulla in bollen i mål på sitt friläge.

Trots ÖIS ledning var Gais inte alls ofarliga. Målvakten Marcus Alexandersson stod för flera riktigt vassa och framförallt viktiga räddningar där han kom ut och gjorde sig stor. 18-åringen kunde dock inte stå emot allt. Efter några tunga minuter hade Gais hämtat ikapp 0-2 till 2-2.

ÖIS reste sig och kunde direkt efter andra baklängesmålet svara med en snabb replik. Laget tog in bollen i straffområdet som var fyllt med spelare. Den röriga situationen slutade dock med att bollen väldigt retsamt letade sin in i mål, precis vid ena stolpen. 17-årige Jens Cajuste sköt ett extremt löst skott efter en touch smet in i nätmaskorna. Målet betydde 3-2 och det blev även slutresultatet.

En annan kul grej utöver vinsten: Unge mittbacken Max Vinberg, född 2001, fick speltid i och med ett inhopp i andra halvlek.

I och med vinsten i U21-premiären ligger ÖIS tvåa i tabellen. Värt att tillägga är att det endast är fyra lag som har spelat ännu, men det är ändå alltid lika trevligt med rödblått högt upp i en tabell.

Nästa match i serien spelas tisdag 28 mars borta mot IFK Värnamo. Hela spelschemat och tabellen finner du här.

 

ÖIS-Gais 3-2
ÖIS målskyttar: Rasmus Bozic, Tim Stolt Hermansson, Jens Cajuste.

Så startade ÖIS
Marcus Alexandersson
Daniel Hermansson, Armel Zola, Wilmer Simonsson, Jonatan Sahrman
Tim Stolt Hermansson, Rasmus Bozic, Jens Cajuste, Liam Begovic
Marwin Leidewall, Socras Lutonda

Avbytare: Ludvig Wiklander, Max Vinberg, Victor Niklasson, Sebastian Olsson, Arvid Sigurdsson, Omar Conteh, Adis Gibanica.

 

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn