Nyheter


U21: Martin Mutumba gör comeback

20 april 2017

I höstas åkte Martin Mutumba på en tung korsbandsskada. Drygt sju månader senare är det dags för comeback för yttern. I dag torsdag är Mutumba uttagen i truppen mot Utsiktens BK. Avspark kl. 17.00 på ÖIS-gården. Varmt välkommen. 

Efter två inställda matcher de senaste veckorna är det nu dags för ÖIS tredje match i U21-serien. Utsiktens BK står för motståndet och till dagens match kliver även Sören Börjesson in och coachar laget tillsammans med U19-tränaren Robert Vilahamn.

– Det är roligt med en hemmamatch. Vi har haft ett litet uppehåll i U21-serien så det är bra att få komma igång igen. Killarna i A-laget som inte får så mycket speltid får nu chansen att visa upp sig i en hel match mot bra motstånd. Det är bra att det rullar igång nu igen. I dag har vi en rolig mix av både A- och U-lagsspelare med i truppen. Bland annat gör Martin Mutumba comeback, säger Sören Börjesson.

Vad har du att säga om Martin och hans status för tillfället?
– Han har jobbat på jättebra och är spelglad. Han vill spela fotboll. Martin har jobbat på mycket på egen hand, men nu behöver han komma in i själva spelet. Tekniken, rörligheten och fyndigheten har han sedan barnsben. Nu är det matchspel han behöver för att få upp konditionen och flåset för att vara med i fler matcher, säger Börjesson.

Till skillnad från de tidigare matcherna mönstrar ÖIS en lite mer erfaren trupp till dagens U21-match. Fem spelare från A-laget kommer att finnas med mot Utsikten. Försvararna David Johansson och Hannes Sahlin samt mittfältstrion Rasmus Bozic, Alexis Yougouda Kada och Martin Mutumba.

Därmed gör Martin Mutumba en efterlängtad comeback. I september i fjol ådrog sig 31-åringen en korsbandsskada i en U21-match mot Gais. Nu, sju månader senare, är han uttagen till sin första match efter den tunga skadan.

En annan spelare som gör sina första minuter på plan på ett tag är Hannes Sahlin. 19 februari spelade Sahlin sin senaste match. Då bröt mittbacken armen i cupmatchen mot IFK Norrköping. Nu får han sina första minuter på två månader då han startar i backlinjen.

Avspark mot Utsiktens BK sker klockan 17.00 på ÖIS-gården. Som vanligt är det fritt inträde. Varmt välkommen.

 

Truppen i sin helhet.

Målvakter
Marcus Alexandersson.

Försvarare
David Johansson, Hannes Sahlin, Daniel Hermansson, Armel Zola, Wilmer Simonsson, Jonatan Sahrman, Liam Begovic, Patrik Svensson.

Mittfältare
Rasmus Bozic, Alexis Yougouda Kada, Theodor Hult-Berenyi, Martin Mutumba, Victor Niklasson, Tim Stolt Hermansson.

Anfallare
Adis Gibanica, Socras Lutonda, Marwin Leidewall.

Startelvan
Marcus Alexandersson
David Johansson – Patrik Svensson – Hannes Sahlin – Jonatan Sahrman
Tim Stolt Hermansson – Alexis – Rasmus Bozic – Theodor Hult-Berenyi
Martin Mutumba – Socras Lutonda

U21 Superettan Södra
Örgryte IS – Utsiktens BK
ÖIS-gården, Göteborg
Torsdag 20 april kl. 17.00

 

Du har väl inte missat dagens biljettsläpp till Originalderbyt?

 

Biljetter till närmsta hemmamatch mot Östers IF 1 maj.

 

Text: Johan Velagic