Nyheter


U21: ÖIS – IFK Värnamo 2-2

30 maj 2017

Trots spelövertag och ledning fick U21 med sig ett kryss mot IFK Värnamo. 2-2 slutade matchen efter att 17-årige Mohamed Said prickat in båda målen.

Mohamed Said finfina vårsäsong fortsätter. Den unge anfallaren stod för ÖIS båda mål under kvällens match hemma mot IFK Värnamo. Därmed har 17-åringen gjort ÖIS samtliga tre mål i de två senaste U21-matcherna. I dagens match mot Värnamo kvitterade han först till 1-1 efter ett fint anfall. Resultatet skulle stå sig halvleken ut.

– Det var två lag som hade bra och varierat passningsspel i första halvlek. Båda lagen skapar heta situationer som är nära att bli de där stora fina lägena, men det slarvades och missades lite med sista passet. Vi kanske har någon mer chans än Värnamo, men annars var det en jämn halvlek. De tog ledningen, men vi kvitterade med ett jättevackert mål. Jonatan Sahrman kommer ner på kanten och spelar in till Momo (Mohamed Said) som på ett tillslag slår in bollen i burgaveln. Ett jättevackert mål, säger Sören Börjesson som har hand om U21-laget denna säsong tillsammans med U19-tränaren Robert Vilahamn.

Andra halvlek inledde ÖIS piggt och fick även in ledningsmålet till 2-1 efter ett nytt mål av Said som till vardags håller till i U17-laget.

– I andra halvlek skapade vi mycket mer än Värnamo. Vi har många möjligheter och kontringar, men precis som tidigare var inte sista passet där riktigt. Vi tog ledningen efter sju minuter in i andra och har några jättelägen att även göra 3-1. Vi borde egentligen ha vunnit den första halvtimmen av andra halvlek med ett par bollar, men vi var för slarviga och ineffektiva. Sista kvarten chansade Värnamo lite mer och gjorde ett mål på en hörna. I matchens allra sista minut fick vi ett bra läge på en frispark som vi skarvade precis utanför. Det känns lite retsamt och surt att vi inte vann matchen, för det var vi värda. Det var en hel del bra prestationer i dag, säger Sören Börjesson.

försöka bygga på med spelet att bygga vidare mer passningar posseision. killarna börjar uppfatta situationerna och vad som ska göras. mer effektivas speciellt kontringar.

I och med krysset ligger ÖIS kvar på en sjätteplats i den haltande tabellen med sju inspelade poäng på lika många matcher. Nästa match för U21 är bortamatchen mot Landskrona BoIS 7 juni.

– Vi ska försöka bygga vidare på vårt spel med possesion och passningsspel. Killarna börjar uppfatta situationerna bättre och bättre och vet vad de ska göra. Vi behöver blir mer effektiva och ha lite vassare kontringar, säger Börjesson.

Hela spelschemat och tabell för U21-serien finner du här.

 

Örgryte IS – IFK Värnamo 2-2
ÖIS målskyttar: Mohamed Said 2.

Så startade ÖIS
Hjalmar Bäckström
Victor Niklasson – Armel Zola – Wilmer Simonsson – Jonatan Sahrman
Emil Skogh – Rasmus Bozic – Jens Cajuste – Daniel Sliper
Marwin Leidewall – Mohamed Said

Avbytare: Ludvig Wiklander, Kevin Fransson, Max Vinberg, Theodor Hult Berenyi, Sebastian Olsson, Omar Conteh.

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Dalkurd 12 juni

 

Text: Johan Velagic