Nyheter


U21: ÖIS – Utsiktens BK 2-0

20 april 2017

ÖIS studsade tillbaka efter storförlusten senast. Torsdagens U21-match mot Utsiktens BK vanns med 2-0 efter mål av Hannes Sahlin och Theodor Hult-Berenyi.

Till torsdagens match var det två rutinerade herrar som gjorde comeback. Martin Mutumba som drog på sig en korsbandsskada för sju månader sedan. 31-åringen startade matchen som anfallare och fick 65 minuter innan han byttes ut.

– Martin såg bra ut. Inledningsvis var det inte så strukturerat spel från vår sida. Men sista halvtimmen av första halvlek och fram till han byttes ut i andra halvlek hade vi ett bättre spel med bättre passningsspel. Martin var inblandad i många situationer. Han spelade både fram och tog avslut själv. Han hade bland annat ett skott i stolpen. Det såg ut som att han trivdes bra och hade mycket spelglädje, säger Sören Börjesson.

Den andra spelaren som gjorde comeback var mittbacken Hannes Sahlin. 29-åringen bröt som bekant armen i Svenska Cupen-matchen mot IFK Norrköping i februari. Två månader senare spelade han sin första match. Dagen till äran inledde Sahlin målskyttet i dagens 2-0-vinst.

– Det var ett högt tempo med mycket kamp. Det var en jämn första halvlek. Det var en del fasta situationer och några omställningar, men inte jättemånga chanser. Efter cirka halvtimmen gjorde vi 1-0 på en hörna. Det var en kort hörna som Rasmus Bozic slog in. Vår mittback Patrik Svensson gick upp i duell med målvakten och bollen damp ner vid Hannes Sahlin som kan sätta dit 1-0 med sin vänsterfot, säger Robert Vilahamn som coachade laget ihop med Sören Börjesson och fortsätter.

– Precis innan ledningsmålet hade vi tagit över och ägde matchen. Vi kom runt på kanterna och det var även så andra målet kom till. Jonatan Sahrman slog in ett inlägg och Theodor Hult-Berenyi nickade in bollen i nättaket. Ett fint mål. Det var en helt okej första halvlek säger Vilahamn.

ÖIS lyckades hålla sin 2-0-ledning från första halvlek och inkasserade tre sköna poäng efter stabila sista 45 minuter.

– Andra halvlek var helt och hållet vår. Vi skapade mycket och hade någon boll i ribban och några frilägen. Med bättre skärpa hade vi kunnat gjort några mål till. Vi hade mycket mer bollinnehav och spelade mer fotboll än första halvlek. Utsikten försökte att kontra, men kom inte till några chanser, avslutar Vilahamn.

 

 

I och med vinsten har ÖIS sex poäng på tre matcher. I en kraftigt haltande tabell ligger ÖIS sexa. Nästa match för U21 spelas tisdag 25 april hemma mot Varbergs BoIS FC. Hela spelschemat och tabell för U21-serien finner du här.

 

Örgryte IS – Utsiktens BK 2-0
ÖIS målskyttar: Hannes Sahlin, Theodor Hult-Berenyi.

Så startade ÖIS
Marcus Alexandersson
David Johansson – Patrik Svensson – Hannes Sahlin – Jonatan Sahrman
Tim Stolt Hermansson – Alexis – Rasmus Bozic – Theodor Hult-Berenyi
Martin Mutumba – Socras Lutonda

Avbytare: Daniel Hermansson, Wilmer Simonsson, Victor Niklasson, Armel Zola, Liam Begovic, Adis Gibanica, Marwin Leidewall.

Biljetter till A-lagets nästa hemmamatch mot Östers IF.

Du har väl inte missat biljettsläppet till Originalderbyt? Här säkrar du din plats till derbyt på Gamla Ullevi 11 maj!

 

Text: Johan Velagic