U21: Trelleborgs FF – Örgryte IS 3-2 - Örgryte Fotboll

U21: Trelleborgs FF – Örgryte IS 3-2

U21 föll i serieavslutningen mot Trelleborg med uddamålet. 3-2 skrevs slutresultatet till på Vångavallen nere i Skåne. Därmed slutar ÖIS på en sjätteplats i U21-serien i år.

Trelleborgs FF tog tag i taktpinnen direkt mot ett ÖIS som inte riktigt kom upp i nivå och låg under med 1-3 efter första 45 minuterna.

Skåningarna gick upp i en 2-0-ledning innan Sebastián Moya gav ÖIS lite hopp igen. Efter en tilltrasslad situation på en hörna lyckades anfallaren lobbnicka in reduceringen till 2-1 från bortre delen av straffområdet. Precis i slutet av halvleken gjorde hemmalaget psykologiskt tunga 3-1.

– Det var en slätstruken första halvlek från vår sida. Vi släppte in två mål på hörnor där vi inte kan rensa undan och de lyckas vinna andrabollen och trycka in den i mål. De leder rättvist efter första halvlek, säger vikarierande tränaren Nicholas Wallin Nastaj som till vardags tränar U16-laget.

ÖIS ställde för dagen upp med ett lag med spelare från U17- och U16-laget. Yngst av alla var Robin Glavak, född 2003, som spelade hela andra halvlek som mittback.

ÖIS ryckte upp sig i andra halvlek och med knappa 15 minuter kvar av matchen gav Moya på nytt hopp för Sällskapet. Trelleborgs målvakt kom ut och skulle rensa undan en djupledsboll. Moya snappade upp den och kunde kyligt lägga in bollen i nät från distans i öppen kasse.

ÖIS tryckte på för en kvittering och hade en boll inne i 88:e minuten som dömdes bort för offside på Negasi Kinfe.

– I andra halvlek visar vi att vi är ett bättre lag än de, i alla fall i den halvleken. Det är synd att vi inte fick 3-3 målet, det var vi värda. Vi spelade upp oss och det får vi ta med oss. Att vi rycker upp oss efter en medioker första halvlek, säger Wallin Nastaj.

 

Dagens match mot Trelleborgs FF var seriens sista. I och med förlusten slutar ÖIS på en sjätteplats i U21-serien denna säsong. Samtliga resultat och sluttabell för U21-serien finner du här.

 

Trelleborgs FF – Örgryte IS 3-2
ÖIS målskyttar: Sebastián Moya 2.

Så startade ÖIS
Oscar Larsson
Linus Fonsmark – Mohamed Abduelle – William Wästfelt – Daniel Milde
Alexandros Kiourtsidis – Alexander Salo – Kasper Davidsson – Nimai Österstam
Ted Wästfelt – Sebastián Moya

Avbytare: Robin Glavak, Albin Qela, Negasi Kinfe.

 

Biljetter till Örgryte IS – IK Frej Täby

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn