Nyheter


U21: Varbergs BoIS – Örgryte IS 3-2

8 augusti 2017

U21 åkte på en snöplig uddamålsförlust borta mot Varbergs BoIS. Daniel Hermansson och Mohamed Said nickade in ÖIS mål på hörnor. ÖIS föll dock efter ett sent baklängesmål.

ÖIS inledde matchen positivt och hade mest boll i första halvlek som inte innehöll särskilt många målchanser. Däremot föll två mål och det var ÖIS som gjorde det första. På en hörna nådde högerbacken Daniel Hermansson högst och kunde nicka in 1-0 efter cirka 20 minuter.

I halvlekens sista minut kunde dock Varberg kvittera till 1-1 efter en inläggsfrispark där bollen damp ner hos Varbergsspelare efter ett ihopslag. I öppet mål lades bollen in till 1-1.

I andra halvlek var det en mer öppen match och hemmalaget Varberg kunde ta ledningen till 2-1 efter ett fint anfall. ÖIS kom tillbaka och kvitterade till 2-2 med cirka kvarten kvar av matchen. Än en gång var det en hörna som nickades in. Målskytt var inhopparen Mohamed Said. Hörnläggaren var även det en inhoppare, debutanten Simon Broberg. Jämngamle lagkompisen Oliver Seth (båda födda 2001) gjorde även han U21-debut när han byttes in i halvtid.

I slutet av matchen avgjorde Varberg med matchens tredje hörnmål. Än en gång damp bollen ned vid Varbergsspelare efter ett ihopslag. Precis som Varbergs första mål var det bara att lägga in bollen i det öppna målet. Varberg vann därmed matchen med 3-2.

– Ett oavgjort resultat hade kanske varit rättvist. Men Varberg är ganska stora och rejäla och är duktiga på att utnyttja det. Sen var det väldigt kul att se våra U16-killar Oliver (Seth) och Simon (Broberg) som kommer in och spelar 45 respektive 30 minuter. De tog verkligen för sig och Simon slår till och med hörnan till vårt 2-2-mål. Det är många roliga saker man kan ta med sig från denna match, säger tränare Robert Vilahamn.

 

Nästa vecka spelar ÖIS sin tolfte och sista match i U21-serien. Trelleborg borta väntar 16 augusti.  Hela spelschemat och tabell för U21-serien finner du här.

 

Varbergs BoIS – Örgryte IS 3-2
ÖIS målskyttar: Daniel Hermansson, Mohamed Said.

Så startade ÖIS
Marcus Alexandersson
Daniel Hermansson –  Christoffer Randsalu – Patrik Svensson – Ludwig Wiklander
Ismar Bilajbegovic – Sebastian Olsson –  Tim Stolt Hermansson – Theodor Hult Berényi
Adis Gibanica – Sebastián Moya

Avbytare: Hjalmar Bäckström, Armel Zola, Oliver Seth, Marwin Leidewall, Mohamed Said, Simon Broberg.

 

Biljetter till morgondagens match mot BP

 

Text: Johan Velagic