Nyheter


Uddamålsförlust mot Elfsborg

10 februari 2018

BORÅS. ÖIS föll mot allsvenska IF Elfsborg. Boråsarna vann med uddamålet efter att Issam Jebali prickat in matchens enda mål i andra halvlek.

Det var en händelsefattig första halvlek på Borås Arena. Elfsborg ägde mestadels av bollen och ÖIS fick mest ägna sig åt försvarsspel. Hemmalaget hade några nästan-lägen och ÖIS hade ett avslut tätt utanför från Simon Nilsson.

Det var först efter en halvtimme som matchens första riktiga chans uppstod. Stefan Ishizaki stod för en läcker och precis chip fram till Issam Jebali som gick på avslut direkt. Stojan Lukic i målet var med och kunde rädda ut bollen till en hörna. Mycket mer än så fanns det inte att rapportera om från första halvlek som slutade mållöst.

Inledningsvis i andra halvlek fick ÖIS låna bollen aningen mer jämfört med första halvlek. Några heta chanser skapades däremot inte. Istället var det Elfsborg och Jebali som fick chanserna.

Först fick den tunisiske anfallaren ett jätteläge i straffområdet, men sköt en bra bit över. Lite senare fick han en till chans och då smällde det. Jebali fick bollen, tog sig förbi en försvarare och lyckas placera in bollen nere vid bortre stolpen. 1-0 till Elfsborg efter 63 minuters spel.

ÖIS försökte svara på baklängesmålet och hade en del boll, men några direkta chanser syntes inte till. Emil Skogh hade ett lurigt långskott som gick över och Daniel Sliper hade ett skott som blockades ut till en hörna. Närmare än så kom inte ÖIS en kvittering. Årets första förlust är därmed ett faktum.

Härnäst väntar nu en ny hemmamatch mot Utsiktens BK 17 februari på ÖIS-gården.

 

IF Elfsborg – Örgryte IS 1-0
63´  1-0 Issam Jebali

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
3 Karl-Johan Lindblad – 23 David Engström – 8 Jakob Lindström
22 Filip Almström Tähti – 27 Jens Cajuste – 9 Simon Nilsson – 18 Jacob Ericsson
14 Daniel Paulson (K) – 20 Diego Montiel
17 Emil Skogh

Avbytare
12 Oskar Blank, 6 Hannes Sahlin, 7 Daniel Sliper, 10 Mohamed Said, 16 Otto Peterson, 19 Jesper Jörnvik, 28 Theodor Hult-Berényi.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic