Nyheter


Uddamålsförlust uppe i Dalarna

26 augusti 2017

ÖIS åkte på en ny förlust. Hemmastarka serietvåan Dalkurd blev för svåra och vann matchen med 2-1. ÖIS mål gjordes av Johan Elmander på straff. Anfallarens andra mål på lika många matcher.

Den 9 augusti 2014 förlorade Dalkurd med 1-3 mot Umeå FC i Division 1 Norra hemma på Domnarvsvallen. Det var senast Dalkurd åkte på en hemmaförlust. ÖIS hade en tuff uppgift framför sig. Sällskapet gjorde ett tappert försök, men räckte tyvärr inte hela vägen fram.

Dalkurd inledde matchen bäst och tog tag i spelet från minut ett. Utdelningen skulle inte vänta på sig allt för länge. Redan i den 10:e minuten gjorde Ahmed Awad öppningsmålet, ett läckert sådant. Ett fint anfall avslutades med Rawez Lawan elegant klackade fram Awad som från nära håll kyligt placerade in 1-0.

På den efterföljande avsparken var ÖIS nära med en snabb replik. Daniel Paulson slet och vann tillbaka bollen. Yttern hittade in med inspelet till Daniel Sliper som fick ett kanonläge. Skåningens skott stoppades dock av Frank Pettersson som stod för en jätteräddning. Bara minuter senare var det Stojan Lukic tur att göra en viktig räddning. På ett direktskott från väldigt nära håll lyckades Lukic med en fin benparad.

I den 25:e minuten kvitterade ÖIS på en straff. På en hörna för Dalkurd fick ÖIS undan bollen och satte igång en blixtsnabb kontring. Sliper transporterade bollen och spelade fram Paulson. Yttern tog emot och försökte hitta in i boxen med ett inspel. Passningen tog på en Dalkurd-hand och domaren pekade på straffpunkten. Fram stegade Johan Elmander som kunde pricka in 1-1. Anfallarens tredje mål i Superettan denna säsong.

ÖIS stod upp bra, men i slutet av halvleken kom ett nytt baklängesmål. Vänsterspringaren Kujtim Bala kom runt på sin kant och slog ett väl avvägt inlägg. Rawez Lawan dök upp och kunde distinkt trycka in bollen i nättaket på volley från nära håll. 2-1 i den 41:a minuten, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I inledningen av andra halvlek var anfallaren Richard Yarsuvat nära med två nickar. Först efter ett inlägg från Bala. Därefter på en hörna, den nicken tog i insidan av stolpen och ut.

Andra halvlek var jämn och ÖIS hade en hel del bra sekvenser. Med cirka 20 minuter kvar av matchen fick Elmander ett kanonläge för att bli tvåmålsskytt. Efter ett fint ÖIS-anfall spelade Jacob Ericsson in bollen till en framstörtande Elmander som glidandes sköt bollen precis utanför ena stolpen.

Närmare än så kom inte ÖIS en kvittering denna afton. Eftersom detta var enda matchen i kväll ligger ÖIS kvar på en åttondeplats. Dalkurd å sin sida befäster sin andraplats i tabellen.

Närmast väntar nu ett viktigt och hett derby mot mot Gais 4 september på Gamla Ullevi. Har du inte redan köpt din biljett till Originalderbyt är det hög tid att göra det. Ditt stöd behövs.

 

Dalkurd FF – Örgryte IS 2-1
10´  1-0 Ahmed Awad
25´  1-1 Johan Elmander
41´  2-1 Rawez Lawan

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
29 Danny Ervik – 5 Johan Hammar (K) – 6 Hannes Sahlin – 18 Jacob Ericsson
2 David Johansson – 7 Daniel Sliper – 20 Sebastian Carlsen – 8 Andreas Östling – 14 Daniel Paulson
3 Johan Elmander

Avbytare
12 Kristoffer Björk, 21 Tommie Veljovic,19 Rasmus Bozic, 27 Jens Cajuste, 9 Albin Skoglund, 10 Hakeem Araba, 11 William Atashkadeh.

Dagens publiksiffra: 1 260.

 

Läs mer om matchen

GP

Fotbollskanalen

 

Biljetter till Originalderbyt 4 september

 

Text: Johan Velagic