Nyheter


Välkommen hem, Fredrik Andersson!

Fredrik Andersson återvänder. Målvakten är klar för tre år med ÖIS. Efter fyra säsonger och två SM-guld med Malmö FF vänder 30-åringen nu hem till ÖIS igen.

Fredrik Andersson började att spela fotboll i moderklubben Skene IF där han gick hela vägen upp till A-laget där han lirade i Division 2 och 3. Inför säsongen 2011 lämnade Andersson för ÖIS.

Totalt gjorde han fyra och en halv säsong i Rödblått. År 2013 gjorde han fem framträdanden i Superettan, resterande säsongerna noterades han totalt för 43 matcher i Division 1 för ÖIS.

Äventyret gick sedan vidare till Malmö FF dit han anslöt sommaren 2015. Under sina totalt tre och en halv säsong i Skåneklubben spelade han tio matcher i Allsvenskan och tog två SM-guld.

Nu är Fredrik hemma igen. I dag fredag kritade målvakten på ett treårskontrakt med ÖIS och kommer att finnas på plats på ÖIS-gården i morgon i samband med träningspremiären.

Fredrik Andersson
– Det är skönt att vara hemma igen. Det känns otroligt skönt att allt är på plats och klart nu. Det känns som att jag kommer hem till en klubb i mycket mer harmoni nu än förra sejouren jag var här. Då kom jag precis efter konkursen och allt handlade om att jobba sig tillbaka. Nu har klubben varit i Superettan ett tag och laget gjorde ett jättebra resultat förra året. Jag ser redan fram emot kommande säsong.

Thomas Askebrand, huvudtränare ÖIS
– Vi är otroligt glada för att få hem Freddan till oss. Vi får in en riktigt bra målvakt som varit iväg ett par år och skaffat sig en enorm erfarenhet. Att han dessutom har rötterna i vår fina förening gör saken ännu bättre.

ÖIS Fotboll hälsar Fredrik varmt välkommen tillbaka till det finaste av sällskap. Välkommen hem!

FAKTA
Namn: Fredrik Andersson
Född: 25 oktober 1988
Position: Målvakt
Moderklubb: Skene IF
Tidigare klubbar: Skene IF, ÖIS, Malmö FF

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887

Läs om ÖIS nyförvärv 2019