Nyheter


Välkommen till ÖIS, Alexander Bernhardsson!

Andra nyförvärvet inför nästa år är på plats. 20-årige kantspringaren Alexander Bernhardsson ansluter från Sävedalens IF. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2019.

Alexander Bernhardsson tillbringade sina allra första fotbollsår i Partille IF. När han var tolv år gick han över till Jonsereds IF. Där gick han hela vägen upp till A-laget.

Säsongen 2016 var första året i seniorfotbollen för Bernhardsson. Ynglingen antecknades då för sex mål på 18 matcher i Division 3 för Jonsered som trillade ner till Division 4. Bernhardsson stannade kvar och var med och tog upp Jonsered till Division 3 igen.

Inför årets säsong flyttade han till Sävedalens IF i Division 2 där han noterades för fyra mål på 19 matcher i år.

Nu står det klart att Bernhardsson, som kan spela längs med hela vänsterkanten som både yttermittfältare, wingback och ytterback, ansluter till ÖIS. Kontraktet börjar gälla 1 januari 2019 och sträcker sig över kommande säsong. Bernhardsson börjar träna med laget efter årsskiftet.

Thomas Askebrand, huvudtränare ÖIS
– Alexander är en ung och spännande spelare som har en fin vänsterfot. Han jobbar hela tiden hårt för laget, är snabb och duktig en mot en.

Alexander Bernhardsson
– Det är riktigt, riktigt, kul att det är klart nu. ÖIS är en så fin och stor förening. Det är en dröm att få testa på den här nivån och få förtroendet från Thomas (Askebrand). Jag hoppas och tror att jag kommer fortsätta utvecklas på den här nivån nu. Allt ser bra ut här på ÖIS-gården och alla som jobbar i och runt klubben har varit väldigt trevliga. Det har känts bra från första början och jag är väldigt glad över att få tillhöra Sällskapet.

ÖIS Fotboll hälsar Alexander varmt välkommen till det vackraste av Sällskap!

FAKTA
Namn: Alexander Bernhardsson
Född: 8 september 1998
Position: Yttermittfältare/Wingback/Ytterback
Moderklubb: Partille IF
Tidigare klubbar: Partille IF, Jonsereds IF, Sävedalens IF

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år