Nyheter


Välkommen till ÖIS, Amin Affane!

Under transferfönstrets sista dag välkomnar ÖIS Fotboll Amin Affane till Sällskapet. Den 25-årige mittfältaren ansluter på lån från IFK Göteborg. Avtalet gäller säsongen ut.

Amin Affane kom fram som en stor talang i Lärje-Angereds IF som han lämnade redan som 16-åring för storklubben Chelsea FC.

Efter 2,5 år i Chelseas akademi lånades han ut till nederländska Roda JC där han antecknades för ett mål och fem assist på 15 matcher i Eredivisie.

Utlandsäventyret fortsatte sedan i Tyskland och 2.Bundesliga där han gjorde 17 matcher och två mål för Energie Cottbus och Arminia Bielefeld. Däremellan hann mittfältaren även med en kortare sejour i VfL Wolfsburg II.

Inför säsongen 2016 vände Affane hem till Sverige igen. AIK blev ny klubbadress där han gjorde två säsonger innan han ifjol bytte till IFK Göteborg. Totalt har det blivit två mål och sex assist på 62 allsvenska matcher.

I dag tisdag stod det klart att Amin Affane ansluter till ÖIS Fotboll. 25-åringen lånas in säsongen ut från IFK Göteborg.

Affane gör sin första träning med laget i morgon onsdag och är spelklar till lördagens drabbning mot serieledarna Mjällby AIF hemma på Gamla Ullevi. Mittfältaren kommer att bära nummer 24 på ryggen.

Amin Affane
– Jag är väldigt laddad inför den här utmaningen och att få komma till ÖIS. Jag var uppe och pratade med Thomas (Askebrand) och det kände väldigt bra, det var ett enkelt val. Nu vill jag komma in med energi och hjälpa till att ta ÖIS till Allsvenskan. Det ska bli riktigt kul.

Thomas Askebrand, huvudtränare ÖIS
– Amin är en kreativ och offensiv spelare som kommer att passa bra in i sättet vi spelar. Han har en fin och känslig vänsterfot som han kan sätta fina instick med och gå på egna avslut. Det känns jättebra att få det här tillskottet i truppen.

ÖIS Fotboll hälsar Amin varmt välkommen till det vackraste av Sällskap!

FAKTA
Namn: Amin Affane
Född: 21 januari 1994
Position: Central mittfältare
Tidigare klubbar: Lärje-Angereds IF (moderklubb), Chelsea FC, Roda JC (lån), Energie Cottbus, VfL Wolfsburg II, Arminia Bielefeld, AIK, IFK Göteborg

Missa inte!

Var där när det avgörs – Köp ditt halvårskort i dag

Biljetter till ÖIS – Mjällby AIF

Succé för supporterinitiativet #rödblåframtid: Över 260 000 kronor insamlat

Kolla in vår webshop Store 1887