Nyheter


Välkommen till ÖIS, Calle Wede!

ÖIS har gjort klart med ytterligare en spelare. Calle Wede blir ÖIS sjätte nyförvärv inför kommande säsong. Den 28-årige yttermittfältaren kommer närmast från spel i Gais. Kontraktet är skrivet på två år.

Calle Wede gjorde sina första fotbollsträningar i Västanfors IF som knatte innan han och tvillingbrodern Anton gick över till Fagersta Södra IF.

När tvillingarna var 16 år gick flyttlasset sedan vidare till IF Elfsborgs akademi. Säsongen 2011 flyttades han upp till A-truppen och säsongen därpå debuterade han i Allsvenskan då han gjorde sina två första och enda seriematcher för klubben.

Istället lånades han in till Falkenberg där en viss Thomas Askebrand var huvudtränare. Under sin tid i “laget vid havet” var han med och spelade upp Falkenberg från Superettan till Allsvenskan. Totalt blev det tre säsonger i FFF.

Inför säsongen 2016 anslöt han till Helsingborg där det blev en säsong i Allsvenskan och en halv säsong i Superettan innan han under sommaren 2017 lämnade för spel i Gais.

Totalt har Wede antecknats för tre mål tolv assist på 67 matcher i Allsvenskan. Samt 53 matcher i Superettan där han noterades för sex mål och elva assist

I dag onsdag skrev Calle Wede ett tvåårskontrakt med ÖIS som börjar gälla 1 januari 2019. Wede börjar träna med laget efter årsskiftet och kommer att spela i nummer 20.

Thomas Askebrand, huvudtränare ÖIS
– Calle är en spelare som passar in väldigt bra i sättet vi vill spela. Det är en spelare som jobbar hårt för laget. Han är även användbar på många olika positioner då han kan spela på båda kanterna och som både yttermittfältare och ytterback. Han är en viktig pusselbit i vårt arbete att sätta ihop truppen. Sedan är det en jäkla fin kille.

Calle Wede
– Det känns jättebra. Jag känner en hel del killar i laget som jag har spelat tillsammans med tidigare. Jag har fått ett väldigt trevligt bemötande av alla på ÖIS-gården, allt känns bra och lovande så här inledningsvis. Jag ser fram emot säsongen 2019.

ÖIS Fotboll hälsar Calle varmt välkommen till det vackraste av Sällskap!

FAKTA
Namn: Calle Wede
Född: 20 april 1990
Position: Yttermittfältare
Moderklubb: Västanfors IF
Tidigare klubbar: Västanfors IF, Fagersta Södra IF, IF Elfsborg, Falkenbergs FF, Helsingborgs IF, Gais.

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887

Läs om ÖIS nyförvärv 2019